Σίγουρα οι αριστερόστροφες ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ δεν προκαλούν καμμία εντύπωση στην κοινωνία η οποία πασχίζει, ιδρώνει και αγωνιά για το μέλλων των παιδιών της στα δημόσια σχολεία.
Παρόλο που η εκπαίδευση στην χώρα πνέει τα λοίσθια της οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης που εκπροσωπούνται από την ΕΛΜΕ, εν όψη της καλοκαιρινής ραστώνης,  βγάζουν και μία ανακοίνωση που αφορά την εκπαίδευση στις φυλακές.
Καλή είναι η δημοκρατική συνειδηση που διέπει την ΕΛΜΕ Ξάνθης, όμως, ας βάλλει πρώτα ένα λιθαράκι για την εκπαίδευση των μαθητών και μετά, πριν φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές που κρατούν περίπου τρεις μήνες ας αναδείξει και τα “δημοκρατικά” της αισθήματα για τους φυλακισμένους μαθητές.
“Δημοκράτης ” με σίγουρο μεροκάματο μπορεί να γίνει ο καθένας.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Με αφορμή φήμες ότι επίκειται το κλείσιμο σχολείων των φυλακών, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, για μια ακόμη φορά, προβάλει την απαίτηση όλων των εκπαιδευτικών για το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλες και όλους.
Αν η πολιτεία θέλει να μιλά για σωφρονισμό και όχι για εκδικητική τιμωρία, τα σχολεία των φυλακών όχι μόνο δεν πρέπει να κλείνουν αλλά αντίθετα να στηριχθούν τα υπάρχοντα τόσο οικονομικά όσο και σε προσωπικό και και να δημιουργηθούν νέα σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα.