Ποιος «ενορχηστρωτής» θέλει το τέλος του Σ. Μελισσόπουλου;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Η οργανωμένη επίθεση από την διοίκηση του δήμου Ξάνθης και η ύποπτη «ουδέτερη» στάση της παράταξης του Σάββα Μελισσόπουλου δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάποιοι ή κάποιος ετοιμάζει την επόμενη ημέρα στην παράταξη “Ξάνθη για Όλους”.

Γιατί; Ο καιρός θα δείξει. Πιθανών ο νέος επικεφαλής της παράταξης, αν απομακρυνθεί ο Σ. Μελισσόπουλος να είναι ποιο «συνεργάσιμος».

Άλλωστε είναι λογικό ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν μπορεί να αντέξει την συνεχόμενη πίεση από την αντιπολίτευση και την σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ξανθιώτες. Είναι προβλήματα που τις όποιες λύσεις, θα δυσκολευτεί να περάσει η μειοψηφία που διοικεί τον δήμο Ξάνθης και άρα θα πρέπει να δημιουργηθεί μία συμπαγή ομάδα η οποία θα στηρίξει τις πολιτικές αποφάσεις του Μ. Τσέπελη.

Με δεδομένο ότι ο Δημαρχόπουλος για τους δικούς του λόγους δεν πρόκειται προς το παρών τουλάχιστον  να συνεργαστεί με τον Μ. Τσέπελη, άλλος μεγάλος πολιτικός φορέας που ο επικεφαλής του «κοντράρει» τις ευαίσθητες ισορροπίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είναι ο Σάββας Μελισσόπουλος.

Άρα η λύση είναι να βγει πολιτικά από την μέση.

Μη μου πείτε ότι είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας γιατί δεν είναι.

Το πρώτο βήμα αυτής της πολιτικής εξόντωσης του Σ. Μελισσόπουλου έγινε και το αποδεικνύει η «σιωπηλή» παρουσία της παράταξης του.

Προφανώς η παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου περιμένει την παραίτηση του και κάποιο από τα μέλη της παράταξης να αναλάβει ως επικεφαλής. Άρα η μη στηρίξει του από την παράταξη εκτιμάτε ότι σιωπηλά αυτή, συναινεί στην πολιτική απαξίωση του Σ. Μελισσόπουλου.

Σημαντικό σημείο αναφοράς είναι ο Μ. Φανουράκης που ένα διάστημα υπήρξε και επικεφαλής της παράταξης και άρα γνωρίζει εκ των έσω τις αδυναμίες της.

Είναι φως φανάρι ότι κάποιοι συμφώνησαν και υλοποιούν το σχέδιο αποδόμηση του επικεφαλής της παράταξης Σάββα Μελισσόπουλο και σίγουρα έχει και την έγκριση του Μ. Τσέπελη γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι σαν μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ, όταν ο σημερινός δήμαρχος ήταν μέλος, ο Σ. Μελισσόπουλος κατήγγειλε δημόσια.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, σήμερα ο Σάββας Μελισσόπουλος πληρώνει, όπως λέει η Μαριάνα Ξανθοπούλου στο Εμπρός, την σκληρή κριτική που άσκησε τότε στον Μ. Τσέπελη που ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ https://empros.gr/2010/11/vgikan-ta-neropistola-sti-devaks/

Όμως είναι βέβαιο ότι η επίθεση που δέχτηκε ο Σάββας Μελισσόπουλος δεν είναι μόνον αυτό.

Προφανώς ο γνωστός, άγνωστος και εκτός πολιτικής σκηνής παράγοντας, προφανώς σε συνεννόηση με τον Μ. Τσέπελη, αποφάσισαν να βγάλουν από την μέση τον Σ. Μελισσόπουλο, να τοποθετήσουν κάποιον άλλον επικεφαλής της παράταξης ο οποίος ίσως να είναι ποιο συνεργάσιμος με την διοίκηση, στα πλαίσια πάντοτε της πολυπόθητης πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλός ο νόμος του Θεοδορικάκου αλλά για πόσο καιρό θα κρατά τις μάσκες στα πολιτικά πρόσωπα;

Και μη μου πείτε ότι είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κανένα μέλος της παράταξης του Σ. Μελισσόπουλου, δεν βγήκε να στηρίξει έστω και με μία δήλωση του τον αρχηγό του.

Πολύ πιθανό να έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Σάββα Μελισσόπουλου και να ενταθεί η προσπάθεια πολιτικής του απαξίωσης.