Σύμφωνα με ανακοίνωση, απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας πλέον και ο δήμος Ξάνθης τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα όπως και ο δήμος Μύκης.

Θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει τον δήμο Μύκης για πολλούς και διαφόρους λόγους, όπως οι κάτοικοι του είναι διεσπαρμένοι, είναι πολλοί οι οικισμοί του, είχε συμπολίτες του διασπαρμένους στην Τουρκία και σε πόλεις του Εξωτερικού για το κυνήγι του μεροκάματου  και να δεχτούμε ότι ολιγώρησε και πήρε αψήφιστα το “κυνήγι” της ενημέρωσης των συνδημοτών του όχι ότι αυτό τον απαλλάσσει όμως αυτή η ιστορία μέχρι του ολικού αποκλεισμού του Εχίνου “έπαιζε” στα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης πάνω από μία εβδομάδα. Ο δήμαρχος Τσέπελης δεν ανησύχησε για τους δημότες του;  Δεν ζήτησε την γνώμη των επιστημόνων για να του πούνε να κάνει κάτι παραπάνω για να προστατεύσει τους δημότες του; Δεν έβλεπε αριθμό Ξανθιωτών που κυκλοφορούσε στους δρόμους “αδέσποτοι” για να βγει αυτός και οι στενοί του συνεργάτες να τους συνετίσουν;

Όπως και να έχει το θέμα, οι Ξανθιώτες είναι τα θύματα μίας άφρονας πορείας στην διοίκηση του δήμου χωρίς σχεδιασμό και ευαισθησία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά  σε αυστηρή «καραντίνα» τέθηκαν πριν λίγο ολόκληρος ο Δήμος Ξάνθης και ολόκληρος ο Δήμος Μύκης. Τα πολύ αυστηρά νέα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 20:00 σήμερα το βράδυ και για 14 μέρες.

Υπάρχει πλήρης απαγόρευση κινήσεων από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 8:00 το πρωί και καταργούνται:

B4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αυτην την υποχρέωση αναλαμβάνει το βοήθεια στο σπίτι και φυσικά το ερώτημα άν η διοίκηση του δήμου Ξάνθης φρόντησε να ενισχύσει την δομή με προσωπικό.

B5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος εκτός από την κηδεία όπου θα μπορεί να είναι παρόντα μόνο άνθρωποι του πρώτου βαθμού συγγένειας με την προϋπόθεση της τηρούμενης απόστασης από άνθρωπο σε άνθρωπο .

B6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου και όσο για τα κατοικίδια μόνο για 15 λεπτά και αυτό γύρω από το σπίτι του ιδιοκτήτη σκύλου.