Υποψήφιος με την ΝΔ Δημαρχόπουλος και Μέτιος – Ο Μάιος κρύβει ήταν για Τσίπρα

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές και τα χρίσματα από την ΝΔ.- Εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο;

 

Σύμφωνα με κομματικά στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του Μητσοτάκη χρίσμα από την ΝΔ θα δοθεί μόνο στους μεγάλους δήμους της Χώρας. Οπουδήποτε αλλού η ΝΔ θα στηρίξει τα κομματικά της στελέχη που θέλουν να είναι υποψήφια. Όπου υπάρχει δήμαρχος,  καλή ώρα στην Ξάνθη, η ΝΔ θέλει τον δήμαρχο στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το κόμμα. Οπότε θα έχει ότι ζητήσει από την ΝΔ ο δήμαρχος.

Χρίσματα όμως, δεν πρόκειται να δοθούν.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ξάνθη υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που προέρχονται από την ΝΔ και τον κεντροδεξιό χώρο και αυτό είναι ένα θέμα. Τι θα γίνει στην Ξάνθη; Την απάντηση μας την δίνει περιφερειακό στέλεχος της ΝΔ.  «Αν έχουμε μέχρι το τέλος πολλούς υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ, σαφώς και δεν θα δοθεί χρίσμα. Ούτως ή άλλως, δεν θα δοθούν χρίσματα. Χρίσματα θα δοθούν Αθήνα Θεσσαλονίκη Πειραιάς και «παίζετε» για Πάτρα, Βόλο, Λάρισα αναλύοντας ποιο κάτω την σκέψη του.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΔ-ΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ

Όπως πληροφορηθήκαμε τον Σεπτέμβριο ανακοινώνονται οι 13 Περιφερειάρχες. Οι 12 είναι κλεισμένοι μία θέση μένει να κλείσει. Η δική μας περιφέρεια είναι κλεισμένη με την συμμετοχή του Χ. Μέτιου.

Πολλοί συνδυασμοί της ΝΔ στους ίδιους δήμους. Τι μέλλει γενέσθαι;

Τα κομματικά στελέχη είναι προβληματισμένα με την συμμετοχή πολλών συνδυασμών της ΝΔ όπως π.χ.  στον Έβρο όπου όποιον και αν αποθαρρύνουν θα κατέβουν πολλοί π.χ. τρείς στην Ορεστιάδα, δύο στο Διδυμότειχου και πάει λέγοντας, εκεί δεν θα δοθεί χρίσμα και ούτε έμμεσα. Δηλαδή δεν θα είναι υποψήφιος με κάποιο δήμαρχο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Αν θέλει κάποιος  να είναι υποψήφιος θα παραιτηθεί ή ο πρόεδρος της τοπικής π.χ. της Ορεστιάδας αν θέλει να είναι υποψήφιος θα πρέπει να παραιτηθεί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Από εκεί και πέρα, τα συστήματα εξουσίας θα κάνουν τα παιγνίδια τους αλλά όλα αυτά, θα πρέπει να μείνουν, αναφέρουν στελέχη του κόμματος, μακριά από την ΝΔ.

Η ΝΔ έχει τρείς δήμους στον Νομό Ξάνθης και την επόμενη φορά θέλει και τους τρείς και αν είναι δυνατόν να πάρει και τον 4ο.

Έχει έναν στην Κομοτηνή, και ευελπιστεί να τους κάνει 2.

Στον Έβρο υπάρχουν  4 δήμαρχοι και θέλει και τους 4 ξανά. Στην Καβάλα 2 και θέλει τουλάχιστον 3. Στην Δράμα έχει τους 3 και θέλει, αν μπορεί να πάρει και τον τέταρτο. Στον δήμο Αβδήρων όπου και εκεί παρουσιάζεται ενδιαφέρουν από υποψηφίους δημάρχους προερχόμενοι από την ΝΔ τα περιφερειακά στελέχη αναφέρουν ότι ο  Δήμος Αβδήρων είναι ένας μικρός δήμος και το πολιτικό παιγνίδι δεν είναι τόσο έντονο. Στον δήμο Ξάνθης όμως, η ΝΔ, την προηγούμενη φορά δεν είχε δώσει χρίσμα. Ο Δημαρχόπουλος και ο Μπένης ήταν υποψήφιοι προερχόμενοι από τον ίδιο συνασπισμό. Εννοείτε ότι σε τέτοιες περίπτωσης εάν και εφ όσον προκύψουν, το σίγουρο είναι ότι το κόμμα θα υποχρεώσει αυτούς τους δύο ή τρείς και θα τους βάλλει να δεσμευθούν να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον, αν δεν είναι αντίπαλοι στον δεύτερο γύρω. Εκτιμάτε ότι  ελάχιστοι δήμοι πλέον θα κριθούν από τον πρώτο γύρω.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Τσίπρας επιθυμεί να κάνει εκλογές τον Νοέμβριο ή να επιδιώξει έναν αιφνιδιασμό νωρίτερα. Ένα θετικό έχει ο Μάιος εκτιμάται από την ΝΔ, ο Τσίπρας,  να καταγράψει μία ήτα και θα θυμούνται όλοι ότι ο Τσίπρας έχασε τον Μάιο του 19, μόνο αυτό Κρύβει ο Μάιος για τον Τσίπρα και τίποτε άλλο. Για αυτό, εκτιμάτε  ότι το ιδανικότερο για αυτόν είναι να κάνει τον Ιανουάριο εκλογές.