Πώς το μεγάλο σαλόνι μας θα φανεί «γεμάτο»;

Πολλοί ίσως έχετε στο σπίτι σας ένα πραγματικά μεγάλο σαλόνι. Σίγουρα τα μεγάλα σαλόνια είναι δύσκολα στην τοποθέτηση των επίπλων και των διακοσμητικών, καθώς χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία ώστε όλος ο χώρος να φαίνεται ομοιόμορφα διακοσμημένος και γεμάτος.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να διακοσμήσουμε ένα μεγάλο σαλόνι για να φαίνεται γεμάτο:

  • Οργανώνουμε τις ανάγκες μας:

Είναι κατ’ αρχήν σημαντικό πριν ξεκινήσουμε να τοποθετούμε έπιπλα και διακοσμητικά, να σκεφτούμε τι μας αρέσει να κάνουμε στο σαλόνι. Μπορεί να μας αρέσει να χαλαρώνουμε και να βλέπουμε ταινίες, να μαζευόμαστε για φαγητό με φίλους ή να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια. Αφού σκεφτούμε αυτό προχωράμε στην κατάλληλη διακόσμηση.

  • Επενδύουμε σε χαλιά:

Με τα χαλιά μπορείτε να δημιουργήσετε το εφέ δυο ξεχωριστών δωματίων. Μπορείτε να βάλετε λοιπόν ένα μεγάλο χαλί στον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί ως σαλόνι κι άλλο ένα μικρότερο για να δημιουργήσετε χώρο για την τραπεζαρία.

  • Λέμε ναι στα χρώματα:

Υπάρχουν χώροι που φαίνονται μικροί χωρίς να είναι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχουν χρώματα μέσα στους χώρους αυτούς. Ιδίως στα μεγάλα σαλόνια, αν δεν προσθέσουμε μερικές χρωματιστές πινελιές δεν θα μπορέσουν να αναδειχθούν και ακόμα χειρότερα θα αισθανόμαστε τον χώρο κρύο και χωρίς ζωντάνια.

  • Χρειαζόμαστε τα σωστά έπιπλα:

Ένα μεγάλο σαλόνι χρειάζεται μεγάλα έπιπλα για να γεμίσει. Επομένως μην φοβηθείτε να επενδύσετε σε μεγαλύτερα έπιπλα Welhome.gr. Ένας μεγάλος γωνιακός καναπές και ένα εξίσου μεγάλο coffee table είναι ικανά να κάνουν τον χώρο σας να δείξει αμέσως πιο γεμάτος.

  • Επιλέξτε πολλές υφές:

Όταν επιλέγουμε πολλές και διαφορετικές υφές μέσα σε έναν χώρο, τότε τον βοηθάμε να δείχνει περισσότερο γεμάτος. Έτσι τολμήστε να συνδυάσετε το ξύλο, το γυαλί, τη γούνα, το μαλλί ή το μέταλλο. Φυσικά, να είστε προσεκτικοί ώστε να συνδυάσετε τα υλικά που ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.

  • Επενδύστε στα ξύλινα πατώματα:

Τα ξύλινα πατώματα προσφέρουν ζεστασιά και θαλπωρή σε ένα μεγάλο χώρο. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε στενές σανίδες για να κάνετε ένα μακρόστενο χώρο να φαίνεται πιο φαρδύς ή πλατιές σανίδες για να ισορροπήσετε τις αναλογίες ενός μεγάλου σαλονιού.

  • Βάλτε κουρτίνες:

Τέλος, μην παραλείψετε να επενδύσετε σε κουρτίνες. Μην πάει το μυαλό σας στα παράθυρα. Οι κουρτίνες μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε μεγάλα σαλόνια για να τα χωρίσουν σε δυο δωμάτια με στυλ και αρχοντιά. Αν πάλι δεν σας αρέσει αυτή η λύση, μπορείτε να σκεφτείτε να τοποθετήσετε κάποιο διαχωριστικό από γυψοσανίδα, χωρίζοντας και πάλι το μεγάλο σαλόνι σε μικρότερα δωμάτια.

Αυτές είναι ορισμένες πρακτικές λύσεις για μεγάλα σαλόνια που μπορείτε να συνδυάσετε συνδυαστικά ή μεμονωμένα για να κάνετε το χώρο σας να δείχνει γεμάτος πάντα όμως επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα Welhome.gr. Εξυπηρετικό προσωπικό θα σας βοηθήσει να κάνετε τις καλύτερες επιλογές προσαρμοσμένες όχι μόνο στις ανάγκες, αλλά και στο budget σας και μέσα σε λίγες μέρες όλα θα είναι στην πόρτα σας!