Ο Ίασμος πληρώνει τις κομματικές αποφάσεις του 2010.

 

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο Ιάσμου Κυριάκος Αμούντζας, εκφράζει την πίκρα και την αγανάκτηση του, μετά τα γεγονότα στην Προύσα και τις κατάπτυστες δηλώσεις του δημάρχου Οντέρ.

Βάλλει κατά των αρχιτεκτόνων του Καλλικράτη όπου στελέχη του ΠΑΣΟΚ μοίρασαν τους δήμους της Θράκης σύμφωνα με τις κομματικές επιταγές χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Εθνικό συμφέρον, κάτι που η xanthitimes.gr είχε αναφερθεί και οι τότε αρχιτέκτονες της Εθνικής καταστροφής με αγωγή τους ζητούσαν αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Στο δια ταύτα ο Κ. Αμούντζας αφού εκφράζει την πίκρα του για τις τότε αποφάσεις των κομματικών ιθυνόντων, ζητά την παραίτηση των στενών συνεργατών του δημάρχου Ιάσμου.

Η μη παραιτήσεις τους, τονίζει ο κ. Αμούντζας, σημαίνει ότι αποδέχονται τις θέσεις του κ. Οντέρ με αποτέλεσμα  τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας του Ιάσμου. 

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν κάνει πρωταγωνιστή στο Πανελλήνιο τον Δήμο Ιάσμου, χωρίς όμως να τιμούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του!

Αντιλαμβανόμαστε σαφώς ότι οι απαιτήσεις για ηχηρή και ουσιαστική αντιπολίτευση είναι υψηλές. Οφείλουμε όμως ως αξιωματική αντιπολίτευση να λειτουργήσουμε με σύνεση και σύμφωνα με την ελληνική πολιτεία,τη νομοθεσία και τους θεσμούς. Η πολυετής παρουσία μας στην υπηρεσία των δημοτών δε μας επιτρέπει βιαστικούς χειρισμούς. Να είστε όμως σίγουροι ότι φροντίζουμε αδιάκοπα γι’ αυτό!

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου είμαστε βέβαιοι οτί δεν εκφράζουν το σύνολο των δημοτών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Ως αντιπολίτευση, καταδικάζουμε την ενέργεια του Δημάρχου και τις κατάπτυστες δηλώσεις του οι οποίες κατά την άποψη μας αποδόθηκαν σωστά από τον ελληνικό και διεθνή τύπο. Σε καμία περίπτωση δε στρεφόμαστε εναντίον των απλών δημοτών. Αντιθέτως, είναι χρέος μας να τους προστατεύουμε από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Υπάρχουν ΟΜΩΣ τεράστια αναπάντητα ερωτήματα πέρα από τη στάση του Δημάρχου που ζητούν απαντήσεις.

1. Τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος στην Προύσα βρίσκουν σύμφωνους τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ του Δημάρχου; Αν όχι, ο δρόμος είναι ένας,η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Βέβαια,το ότι κανείς δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του μέχρι τώρα,σημαίνει ότι επικροτουν τις δηλώσεις του δημάρχου;

2. Οι ”εμπνευστές” αυτής της εδαφολογικής και πληθυσμιακής σύνθεσης του Δήμου μας, νιώθουν υπερήφανοι με το δημιούργημά τους; Είναι ικανοποιημένοι με την τροπή που παίρνουν οι επιπόλαιοι χειρισμοί του 2010 που στηρίχθηκαν στον κομματικό καιροσκοπισμό; Η σιωπή τους μπροστά στα πρόσφατα απαράδεκτα γεγονότα δηλώνει και την αποδοχή τους; Αν όχι,τι κάνουν; Πού είναι;

3. Τέλος, οι υπέρμαχοι της διοικούσας παράταξης νιώθουν ότι αποκαταστάθηκε η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ που διατείνονταν προεκλογικά ότι θα φέρει ο κ. Δήμαρχος; Αυτό οραματίζονταν όταν πάσχιζαν να διαλυθεί ο συνδυασμός ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ διότι θα στερούσε, δήθεν, τη δυνατότητα ισότιμης διοίκησης των σύνοικων στοιχείων του Δήμου. Πού είναι τώρα όλοι αυτοί να πάρουν θέση;

Δικαιωνόμαστε, χωρίς αμφιβολία, αλλά είναι μια ΠΙΚΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.