Λάβαμε  και κοινοποιούμε το Βιογραφικό Σημείωμα και τις Θέσεις του υποψηφίου   για την την Θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. στις εκλογές της 23ης Φεβ 2020 του Υποστράτηγος ε.α. Αριστομένη Αθ. Κράγκαρης Υποψήφιου για την  Αντιπροεδρία του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ (Ν.Π.Δ.Δ.).

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΑΘ. ΚΡΑΓΚΑΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.  &  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

                                                 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κατάγομαι από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και γεννήθηκα το 1961 στην Αθήνα. Αποφοίτησα το 1983 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ορκίστηκα Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησα στις Δυνάμεις Καταδρομών και ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου σε Σχολές του Εσωτερικού και του Εξωτερικού. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Προγραμματιστών – Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΓΕΕΘΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Στρατηγικών Πληροφοριών και της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας. Ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησα σε αντίστοιχες Επιτελικές και Διοικητικές Θέσεις του εκάστοτε βαθμού μου.

Υπηρέτησα ως Επιτελής στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (AFSOUTH) στην Ιταλία, στο Στρατηγείο της SFOR στο Σαράγεβο ως Διοικητής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ και Ακόλουθος Άμυνας στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ριάντ με πράλληλη διαπίστευση σε όλα τα κράτη του Αραβικού Κόλπου.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Διοικητών Μονάδων της Σχολής ΠΖ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εκπαιδεύτηκα στο σχολείο του NATO στο Oberammergau της Γερμανίας και σε σχολεία Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων στη NC3A στην Ολλανδία και στο NCISS στην Ιταλία. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Βασιλικού Κολλεγίου Πολέμου του Ηνωμένου Βασίλειου και Διπλώματος Στρατηγικής Διοίκησης και Ηγεσίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Διοίκησης του Λονδίνου.

Ομιλώ την Αγγλική γλώσσα, την Ιταλική και την Σερβοκροατική. Κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων της σταδιοδρομίας μου, έχω τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.

Το 2014 αποστρατεύθηκα με τον βαθμό του Υποστρατήγου ως “ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία μου”.

Στις εκλογές της 19ης Φεβ 2017 εξελέγην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.  και από 1ης Μαΐου 2017 δραστηριοποιούμαι στα πλαίσια των καθηκόντων μου στην Ε.Α.Α.Σ.

Δεσμεύομαι και δηλώνω ότι, εφόσον επανεκλεγώ στις 23 Φβ 2020, θα συνεχίσω τη δράση μου, λόγω της εμπειρίας που ήδη απέκτησα, προς όφελος των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων και των αποστράτων. Αξίζουμε καλύτερης μεταχείρισης από την κυβέρνηση και θα διεκδικήσουμε με ζήλο όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στέρησαν. 

ΕΝΩΝΟΥΜΕ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΙΣΧΥΡΗ  Ε.Α.Α.Σ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mai: a.kragarisHYPERLINK “mailto:aristomeniskragkaris@yahoo.gr”@HYPERLINK “mailto:aristomeniskragkaris@yahoo.gr”yahooHYPERLINK “mailto:aristomeniskragkaris@yahoo.gr”.HYPERLINK “mailto:aristomeniskragkaris@yahoo.gr”gr

Τηλέφωνο κινητό:6946104212

ΘΕΣΕΙΣ- ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

 

 1. Για να σε ακούν πρέπει να είσαι ισχυρός.

 

 • Αύξηση των εγγεγραμμένων μελών.
 • Όσοι περισσότεροι, τόσο δυνατότεροι.
 • Επαφή, συνεργασία και συντονισμός με ΟΛΕΣ τις ενώσεις, συνδέσμους και πρωτοβουλίες των στρατιωτικών που αναδεικνύουν τη συμμετοχή μας στην κοινωνία των πολιτών (ΣΕΕΘΑ, Σύνδεσμοι Όπλων-Σωμάτων, Σύνδεσμοι Τάξεων ΣΣΕ, Κιβωτό Ολιστικής Παιδείας ΕΔ, ΣΑΑΥΣ, ΣΑΣΜΥ, ΠΣΑΕΜΘ, Λέσχες κ.α.).
 • Διαρκής συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), το δευτεροβάθμιο ΝΠΙΔ στο χώρο των Αποστράτων, και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ), το δευτεροβάθμιο ΝΠΙΔ στο χώρο των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας.
 • Συνεργασία με αντίστοιχες Ενώσεις του Εξωτερικού, με τη χρησιμοποίηση καταλλήλων γλωσσομαθών Μελών της, με ανάλογη εμπειρία.

 Η Ε.Α.Α.Σ. ας είναι η ομπρέλα που προστατεύει  και συνεργάζεται με τους πάντες.

 

 1. Αύξηση της Επιρροής στην Κοινωνία.

 

 • Σύμβουλος Κυβέρνησης και Κοινοβουλίου για κάθε θέμα που αφορά Ασφάλεια, Άμυνα, Ένοπλες Δυνάμεις και Στρατό Ξηράς.
 • Συνεργασία με ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
 • Οργάνωση Ημερίδων για εθνικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα και συνεργασία με άλλους φορείς σε ανάλογες διοργανώσεις.
 • Ανάδειξη του κοινωνικού έργου των αποστράτων σε πολλά επίπεδα.
 • Βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι/δημοτικοί σύμβουλοι, επιστήμονες σε άλλα πλην Στρατού επιστημονικά πεδία, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κ.λ.π.
 • Συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις εθελοντικού χαρακτήρα.

 

 1. Αλλαγές στην Οργάνωση και εσωτερική λειτουργία της Ε.Α.Α.Σ.
 • Τροποποίηση του νομοθετικού της πλαισίου, ώστε να καταργηθούν αναχρονιστικές διατάξεις και να προστεθούν νέες σύγχρονες.
 • Εκσυγχρονισμός του Κανονισμού Οργανώσεως και Λειτουργίας της.
 • Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου των εκλογών.
 • Βελτίωση των εγκαταστάσεων των ιδιόκτητων κτηρίων των Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ. και απόκτηση νέων, όπου απαιτείται.
 • Επιδίωξη αποζημίωσης των Μελών των Δ.Σ. των Παραρτημάτων.
 • Εκσυγχρονισμός Εφημερίδας και ιστοσελίδας.

 

 

 1. Κύρια Θέματα που μας αφορούν

 

α.         Οικονομικά

Διαρκής ΑΓΩΝΑΣ για την προάσπιση των συμφερόντων και πλήρη απο-κατάσταση όλων των σε βάρος των Μελών της Ε.Α.Α.Σ. αδικιών, με κάθε νόμιμο μέσον, αλλά και ορθή αποκατάσταση των υπέρ ημών αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

 

β.         ΜΤΣ

Ενίσχυση των πόρων του ΜΤΣ, με έσοδα εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατ’ αναλογία των αντιστοίχων που προέρχονται από το Στρατό Ξηράς, ανάλογα του αριθμού των μερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ, ώστε οι παροχές (ΜΕΡΙΣΜΑ, ΒΟΕΑ) να είναι και εξισωμένες και ανταποδοτικές.

Εξεύρεση νέων πόρων του ΜΤΣ, και οπωσδήποτε όχι σε βάρος του ΕΚΟΕΜΣ.

Εξεύρεση νέων πόρων ΕΚΟΕΜΣ (π.χ. από εκμισθώσεις περιουσιακών στοιχείων του ΤΕΘΑ, κ.α.).

ΑΓΩΝΑΣ για τη βιωσιμότητα του ΜΤΣ, με ταυτόχρονη αύξηση των ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ μας.

 

γ.         ΥΓΕΙΑ – ΝΙΜΤΣ

Διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων στο ΝΙΜΤΣ, με Υπαξιωματικούς και οικογένειες αυτών.

Εξυπηρέτηση των ανασφαλίστων τέκνων και στο ΝΙΜΤΣ.

Βελτίωση των παρεχομένων ιατρικών, υγειονομικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών.

 

        δ.         ΑΟΟΑ

Συμμετοχή της Ε.Α.Α.Σ. στο Δ.Σ. αυτού με Μέλος της.

Ρύθμιση μηνιαίων δόσεων δανείων, ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 1/10 του καθαρού εισοδήματος του δανειολήπτη.

Εξυπηρέτηση Μελών με νέα χαμηλότοκα δάνεια.

Συνδρομή στην τελική επίλυση του ζητήματος του Πικερμίου.

Επιτάχυνση των διαδικασιών και των προγραμμάτων που έχει εξαγγείλει.

 

ε.         ΟΣΜΑΕΣ

 • Στενότερη επαφή με τη Διοίκησή του, για επιτάχυνση τακτοποίησης εκκρεμοτήτων στα προγράμματα.