Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό έχει ξεπεράσει τους 1.100 σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των κινεζικών Αρχών. Την ίδια ώρα, ο συναγερμός που σήμανε από χθες, Τρίτη, το βράδυ στο «Αττικόν» έληξε, καθώς οι εξετάσεις έδειξαν πως ο 33χρονος, που εισήχθη στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα, δεν έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ο 33χρονος άνδρας είχε ταξιδέψει προσφάτως στην Κίνα.

Οσυνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι (94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638). Στη Γουχάν, πρωτεύουσα αυτής της επαρχίας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

Ανησυχία για την εφιαλτική πρόβλεψη

Έντονη ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Γκάμπριελ Λέουνγκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, ο νέος κοροναϊός Covid-19 μπορεί τελικά να μολύνει έως το 60% της ανθρωπότητας.

Αν αυτό συμβεί και αν ο ιός σκοτώνει το 1% περίπου των ασθενών, τότε θα πρέπει να αναμένονται γύρω στα 50 εκατομμύρια θύματα, αριθμός ανάλογος -ή και χειρότερος- με εκείνον της «ισπανικής γρίπης» στη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.