Στην αντεπίθεση η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης                               

Καιρός ήταν ο δήμαρχος Ξάνθης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, να αντιληφθούν ότι με τον ανορθόδοξο τρόπο που διοικεί και συμπεριφέρεται ο πρώτος και την κάκιστη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ο δεύτερος μόνο καλό δεν προσφέρουν στους συνδημότες τους.

Αυτό στάθηκε η αφορμή, σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην της παράταξης Δημαρχόπουλου, με κατεπείγον αίτημα τους, ζητούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να τεθεί αυτό το θέμα επί τάπητος και να συζητηθεί διεξοδικά. Εκτιμούμαι ότι η αντιπολίτευση πιθανών να καταθέσει και μομφή στο πρόσωπο του προέδρου για την αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά του σε συγκεκριμένους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η οποία σαφώς και δεν βοηθάει τις συνεδριάσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

   ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

 

Α Ι Τ Η Σ Η

ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 27-1-2020

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

 

Των επικεφαλής των Δημοτικών  παρατάξεων

 

  1. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΒΒΑ                 ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  2. ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ ΙΩΑΝΝΗ                    ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ
  3. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
  4. ΛΥΡΑΤΖΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ

 

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ξάνθης, κ. Ιωάννη Μπούτο

 

                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Δήμαρχο Ξάνθης

 

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε

Οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων κατά κοινή ομολογία, μόνο ομαλές δεν είναι, αφού πέραν των μαραθώνιων χρόνων και των εξαντλητικών ωραρίων, ουκ ολίγες φορές η κατάσταση ξεφεύγει με αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, δημιουργώντας δυστυχώς μία άσχημη εικόνα προς τους δημότες μας, μια εικόνα με την οποία οι Δημοτικές Παρατάξεις μας δεν έχουν σκοπό να συμβιβαστούν από εδώ και πέρα.

Καμία σοβαρότητα στη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, με εισηγήσεις των θεμάτων από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να είναι πολλές φορές ελλιπείς και να αναπροσαρμόζονται μέσα σε μία γενικότερη σύγχυση, με πρακτικά να διορθώνονται με ανορθόδοξους τρόπους, με ψηφοφορίες να ανακοινώνονται από το προεδρείο και αργότερα στα γραπτά πρακτικά να αλλάζουν χωρίς καν την αυτονόητη  ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων από το Προεδρείο, με διαφοροποιήσεις των ηχητικών πρακτικών από αυτά που είναι αναρτημένα στην διαύγεια, με έναν Δήμαρχο να αφήνει τη θέση του και να περιφέρεται στα έδρανα των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ευτελίζοντας τη λειτουργία του Συμβουλίου, με έναν Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου να παρατάει τη θέση του, επειδή «κωλύεται» όπως ορίζει ο κανονισμός, αλλά να επιστρέφει και να κάθεται σε έδρανο αντιπολιτευόμενης παράταξης, με αποτέλεσμα να προσμετράται (;) η ψήφος του σε κρίσιμη ψηφοφορία, με Αντιδημάρχους να σχολιάζουν βροντόφωνα και με επιθετικό τόνο θέσεις άλλων συναδέλφων τους Δημοτικών Συμβούλων και με έναν Πρόεδρο να μην παρεμβαίνει γιατί προφανώς είναι όμηρος της δικής του παράταξης.

Από την άλλη πλευρά οι Σύμβουλοι των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων πολιτισμένα στην αρχή, αλλά πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι παρασυρόμενοι από τις «γηπεδικού» τύπου συμπεριφορές, να προσπαθούμε εναγωνίως να καταθέσουμε θέσεις και απόψεις, αλλά δυστυχώς να μην μπορούμε, με αποτέλεσμα να φωνάζουμε για να ακουστούμε και  για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές.

Αυτή η εικόνα δεν τιμά δυστυχώς κανέναν μας και ιδιαίτερα τους δημότες τους οποίους  εκπροσωπούμε.

Κύριε Πρόεδρε δυστυχώς δεν μπορείτε να διευθύνετε μια σοβαρή και παραγωγική διαδικασία, τέτοια που να αρμόζει σε ένα κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο. Αδυνατείτε να τηρήσετε τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποτελείτε βέβαια μέρος του προβλήματος – το μεγαλύτερο όμως – αφού με ευθύνη σας οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνουν πολλές φορές χαρακτήρα γηπέδου ή χάβρας.

Τέλος δεν αξιοποιήσατε ούτε την πρότασή που σας καταθέσαμε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για ανάληψη πρωτοβουλίας για συζήτηση και συνεννόηση των επικεφαλής των Παρατάξεων με το Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με τα προβλήματα και την κακή λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Επειδή θλιβόμαστε ειλικρινά για την εικόνα που δίνουμε στον δημότη της Ξάνθης μέσα από αυτά τα Δημοτικά Συμβούλια ΖΗΤΟΥΜΕ να εισαχθεί – με την διαδικασία του κατεπείγοντος – ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό μας Συμβούλιο:

 

«Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ»

Ξάνθη, 24-1-2020

Για τις Δημοτικές παρατάξεις

 

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ                        ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ     ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ          ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   

ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ                                   ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ