Με το «συμπάθιο», τι πήγε να πουλήσει ο δήμαρχος στους Βουλγάρους και στους Ρουμάνους από την Σταυρούπολη; Αν η Ξάνθη δεν μπορεί να πουλήσει φυσική ομορφιά και θάλασσα, ας πουλήσει κάτι άλλο. Τι; Υπάρχουν συμβουλάτορες καλοπληρωμένοι που δουλειά τους είναι να προτείνουν λύσεις. Διαφορετικά δεν έχουν λόγω ύπαρξης και απομύζησης του προϋπολογισμού.

 

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΑ «ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ» ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Διαβάσαμε στην ανακοίνωση του δημάρχου Ξάνθης ότι στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης ,«κουβάλησε» στην Σταυρούπολη Βουλγάρους, από την αδελφοποιημένη πόλη του Σμόλιαν και μία Ρουμάνικη αποστολή και μέχρι εδώ καλά έκανε.

Όμως, όπως ο ίδιος γνωρίζει, οι Βούλγαροι και η Ρουμάνοι δεν νοιάζονται για τις φυσικές ομορφιές της Σταυρούπολης γιατί απλούστατα, πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος πήγε και στην Βουλγαρία αλλά και στην Ρουμανία, και ξέρει ότι αυτές οι δύο χώρες διαθέτουν το ίδιο απαράμιλλη φυσική ομορφιά με την Σταυρούπολη για να μην πω καλλίτερη.

Άρα, εκτιμούμε ότι ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος πήγε να πουλήσει «ψυγεία στους Εσκιμώους» και πάλι με το «συμπάθιο» δήμαρχε.

Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα για να «αγοράσουν» θάλασσα, αμμουδιά, ουζάκι ψαράκι και όλα τα σχετικά. Η Σταυρούπολη τι απ’ όλα αυτά διαθέτει;

Παρατηρήσεις σχετικά με τους Βουλγάρους επισκέπτες της Ξάνθης. Διαβάζουμε κατά καιρούς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Βούλγαροι οι οποίοι επισκέπτονται την Ξάνθη, δεν αφήνουν χρήματα και παρακολουθώντας το θέμα, οι άνθρωποι αυτοί, έρχονται αυθημερόν και είναι λογικό  να έρχονται εφοδιασμένοι με τα είδη πρώτης ανάγκης αγορασμένα από την Χώρα τους που είναι ποιο φτηνά από την δική μας.

Όμως, είχα την τύχη να διανυκτερεύσω στην Κεραμωτή, όπου όλες οι ταβέρνες, τα καφέ και τα μάρκετ ήταν γεμάτα από Βούλγαρους επισκέπτες –παραθεριστές.

Το ερώτημα πλέον είναι γιατί η Ξάνθη δεν μπορεί να κρατήσει τους επισκέπτες της; Τι φταίει;

Γιατί οι παραλίες της Ξάνθης δεν κρατούν επισκέπτες από την γειτονική και φίλη Χώρα;

Τι δεν κάνουν οι δήμαρχοι των παραλιών της Ξάνθης για να κρατήσουν περισσότερους και ποιο ανεβασμένης οικονομικής επιφάνειας Βουλγάρους επισκέπτες;

Η Ξάνθη τους «κυνηγάει» όταν στήνουν καταλύματα,  και δικαίως όταν παρανομούν, χωρίς να μπορεί να τους επιτρέψει να “στηθούν” με νόμιμο τρόπο αντί να τους καθυστερεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Βούλγαροι επισκέπτες να αναζητούν κοντινές περιοχές εκτός Ξάνθης για να χτίσουν ή να αγοράσουν τις παραθεριστικές κατοικίες τους.

Αλήθεια οι αρχές της Ξάνθης δεν μπορούν να βάλλουν το πλαίσιο νομιμότητας για να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι πέραν της μιας ημέρας;

Το επιμελητήριο τι λέει; Ο σύλλογος Ξενοδόχων της Ξάνθης τι λέει; Τέλος η Αντιπεριφέρεια και οι «παραλιακοί» δήμαρχοι τι λένε για όλα αυτά στους δημότες τους; Δεν είναι δυνατό οι επιχειρήσεις της Κεραμωτής, μιας ανάσα δρόμος από την περιοχή μας, να απολαμβάνουν τα οφέλη της επισκεψιμότητας των Βουλγάρων και των Ρουμάνων και η Ξάνθη να μαζεύει μόνο την «σκόνη»;

Μήπως εκτός από τις εκθέσεις κύριε Μωραΐτη πρέπει να γίνει  και κάτι άλλο για να τονωθεί η επισκεψιμότητα στην Ξάνθη;