Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε βαρυσήμαντες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου Σάλεχ. Αρχικά για άλλη μία φορά κατακεραύνωσε την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολας, λέγοντας πως είναι παράνομη και κατά των εθνικών συμφερόντων της χώρας του.

Μάλιστα ανέφερε πως ο Σάραζ βρίσκεται πλέον υπό πίεση και ότι η μόνη σωτηρία του είναι ο Ερντογάν, καθώς ο GNA οπισθοχωρεί συνεχώς στην Τρίπολη.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι οι Τούρκοι έχουν πολλές απώλειες εδώ και καιρό στα πεδία των μαχών, όπως ανέφερε ο Σάλεχ.

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι έστελναν συμβούλους και πράκτορες της ΜΙΤ στη Λιβύη εδώ και μήνες. Τώρα όμως όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα, έχει στείλει και επίσημα στρατό.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πλέον η Τουρκία θα τα παίξει όλα για όλα στη Λιβύη, όμως δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα αντέξουν και οι Τούρκοι πολίτες νέες απώλειες.

Ήδη τα ποσοστά του Ερντογάν πέφτουν, καθώς η κρίση μαστίζει την χώρα, με την αντιπολίτευση και τα νέα κόμματα να περιμένουν στη γωνία. Μάλιστα οι Κεμαλιστές με δηλώσεις του Κιλιντσάρογλου σήμερα, ανέφεραν πως είναι κατά της εισβολής στη Λιβύη.

Ταυτόχρονα όμως βρίσκεται σε κινητικότητα και η Αίγυπτος, καθώς έχει θέσει σε συναγερμό τις ΕΔ, με δεκάδες στρατιώτες να μετακινούνται στα σύνορα με την Λιβύη.

Ο Σίσι στηρίζει ξεκάθαρα τον Χαφτάρ και θα στείλει βοήθεια αμέσως όταν την χρειαστεί κατά των Τούρκων. Μάλλον έμπλεξε ο Ερντογάν.

صحيفة المرصد الليبية@ObservatoryLY

The Speaker of the Libyan Parliament, Chancellor said that pays the bill for the Turkish military equipment shipments dispatched to purchased by the -based . https://almarsad.co/en/2019/12/17/aguila-saleh-qatar-reimburses-gna-purchases-of-turkish-military-equipment-dispatched-to-libya/ 

Aguila Saleh: Qatar Reimburses GNA Purchases of Turkish Military Equipment Dispatched to Libya

Chancellor Aguila Saleh, the Speaker of the Libyan House of Representatives (HOR) revealed that a number of Turkish military personnel have been killed in Libya. Chancellor Saleh also said that the…

almarsad.co

See صحيفة المرصد الليبية’s other Tweets

Libyan News@Libyan_News

مصر ترفع درجة إستعداد قواتها بقاعدة محمد نجيب العسكرية علي حدودها الغربية مع ليبيا ..

View image on Twitter
See Libyan News’s other Tweets

LibyaReview@LibyaReview

Chairman of Turkish Republican People’s Party Kemal Kılıçdaroğlu: What are we in Libya for? Why were we in the Syria? The government has to take lessons from what happened in Syria.

View image on Twitter
See LibyaReview’s other Tweets

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ@pentapostagma

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Βόμβα» Σάλεχ: «Οι Τούρκοι έχουν δεκάδες απώλειες στη Λιβύη»! – Κινητικότητα των Αιγυπτιακών ΕΔ

View image on Twitter
See ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ’s other Tweets