Κασίμ Ομάρ: «Λατρεύω το Αιγαίο»

Δεν είναι τυχαίο που ο Ομάρ ονόμασε το ιχθυοπωλείο – ψησταριά, στο τέρμα της Παναγή Τσαλδάρη, «Το Αιγαίο» και όταν λέει ότι έφερε το Αιγαίο Πέλαγος στην Ξάνθη, το πιστεύει, το εννοεί και όχι άδικα.

Το ιχθυοπωλείο του είναι γεμάτο από τους θαλασσινούς θησαυρούς του Αιγαίου που φθάνουν στο πιάτο μας είτε ψητοί, είτε φρέσκοι,  καθαρισμένοι από το έμπειρο προσωπικό της επιχείρησης, έτοιμοι να τους βάλουμε στο τηγάνι μας ή στο κάρβουνο.

Όμως, ο Ομάρ, δεν στάθηκε μόνο σε ένα τέλειο ιχθυοπωλείο με όλα τα είδη των αλιευμάτων από το πιο «ψιλό» έως το πιο «χονδρό» ψάρι. Δεν αρκέστηκε μόνο στην υπερσύγχρονη και οργανωμένη κουζίνα του για να έρχεται ψημένο το ψάρι στο σπίτι μας ή στον χώρο της δουλειάς μας.

Ο Ομάρ δημιούργησε έναν πολύ ζεστό χώρο, την ψαροταβέρνα «Το Αιγαίο».

Ένας πραγματικά πολύ ζεστός χώρος που η διαρρύθμιση και διακόσμηση του θυμίζει Αιγαιοπελαγίτικο νησί, θυμίζει θάλασσα,  ήλιο,  γαλήνη συντροφευμένη με τους ψαρομεζέδες.