Η μόδα των τατουάζ έχει εξαπλωθεί για τα καλά. Είναι μια τέχνη πάνω στο δέρμα, που σημαίνει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα μας, που διατηρείται αναλλοίωτο για όλη την διάρκεια της ζωής μας.

Περίπου 4 στους 10 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν στο σώμα τους κάποιο τατουάζ.

Οι μισοί από αυτούς έχουν 2 με 5 σχέδια, με την πλειοψηφία να τα έχει σε σημεία που καλύπτονται από ρούχα, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center. 

Εξίσου εντυπωσιακό: από τους μεσήλικες (μεταξύ 40 και 54 ετών) επίσης 4 στους 10 έχουν υιοθετήσει το trend. 

Ναι, είναι μια αισθητική αλλαγή, αλλά δεν παύει να κρυβει κινδύνους, που οφείλουμε να ξέρουμε πριν την πραγματοποιήσουμε.

Ορίστε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τις «παρενέργειες» αυτής της πρακτικής, ώστε να πηγαίνουμε στο tattoo studio πιο ενημερωμένοι. 

Info

Το τατουάζ δημιουργείται με την εισχώρηση μιας βελόνας στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος και την έγχυση μελανιού στην περιοχή που βρίσκεται κάτω από αυτήν, ώστε να σχηματιστεί ένα σχέδιο. Επειδή η ανώτερη στιβάδα του δέρματος –η επιδερμίδα– αναγεννάται διαρκώς, προκειμένου να διαρκέσει ένα τατουάζ, το μελάνι εισάγεται στη δεύτερη, βαθύτερη στιβάδα του δέρματος, το χόριο.

«Με αυτή την διαδικασία εισάγετε ένα ξένο «σώμα» στον οργανισμό σας μέσω του δέρματος και αυτό έχει κάποιους κινδύνους» λέει ο Δρ. Σάουν Κουάτρα, καθηγητής δερματολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

«Το δέρμα σας μπορεί να αντιδράσει με τρόπους που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ» συνεχίζει.