Πολιτικό παιγνίδι βλέπει πρόεδρος Συλλόγου της Ξάνθης

 

ΠΟΣΟ ΑΓΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;

 

Πολιτικά παιγνίδια βλέπει ο πρόεδρος μεγάλου Συλλόγου που οι πρόγονοί του σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, στην ολομέτωπη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Ξάνθης και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης με αφορμή την συμμετοχή του πρώτου σε εκδήλωση ακραίων μελλών της μειονότητας με επικεφαλής των ψευτομουφτή, το DEP και το Τουρκικό Προξενείου, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την θέση τους που μιλά ξεκάθαρα για την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ερωτηθείς από την XanthiTimes.gr ο πρόεδρος και επισημαίνοντας την παράλογη συμπεριφορά του δημάρχου και του ξεσηκωμού των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς επίσης και της μη επίσημης αντίδρασης  των μελλών των συλλόγων της Ξάνθης των οποίων οι πρόγονοί τους σφαγιάσθηκαν στα παράλια της Μικράς Ασίας και του Πόντου, η απάντηση του μας προβλημάτισε. «Δεν μπαίνουμε σε πολιτικά παιγνίδια».

Ειλικρινά δεν καταλάβαμε τι ακριβώς ήθελε να μας πει γιατί επέμεινε στην θέση του όταν του ζητήσαμε διευκρίνιση και σαφώς χρήζει σκέψης και ανάλυσης η θέση του και σίγουρα η φράση που θυμίζει αυτή της Πυθίας, έχει δύο όψεις.

Η μία όψη λέει ότι είναι κατακριτέα η θέση του συλλόγου που δεν βγήκε επίσημα να καταγγείλει ως όφειλε κατά την εκτίμηση μας την συμπεριφορά του δημάρχου και η άλλη είναι ότι μήπως, τελικά έχει δίκιο  και οι δηλώσεις των πολιτικών φορέων της Ξάνθης δεν είναι ιδιαίτερα «Εθνικές»;

Μήπως τελικά βρήκαν την ευκαιρία και τον τρόπο να κάνουν αντιπολίτευση χωρίς στην ουσία να τους ενδιαφέρει η Εθνική διάσταση του όλου θέματος;

Άλλωστε οι πολιτικοί του τόπου μας με την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους κάθε άλλο δείχνουν ότι αγαπούν την πατρίδα και ιδιαίτερα την Θράκη αφού όλοι οι «πρωτοκλασάτοι» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεργάστηκαν μέσω του ψευτομουφτή με το Τουρκικό Προξενείο. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν πληροφορίες που λογικό είναι να είναι ανεπιβεβαίωτες εκτός από off the record μαρτυρίες.

Όμως το γεγονός της παρουσίας του δημάρχου είναι γεγονός. Αυτό δεν έπρεπε να στηλιτευθεί από τους Συλλόγους;