Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση;

 

Δηλαδή για να καταλάβουν οι Ξανθιώτες που ψήφισαν όχι μια, όχι δύο παρατάξεις αλλά 7 τελικά ποιος θα κάνει αντιπολίτευση;

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, παρά τις «τζιριτζάντζουλες» των επικεφαλής των παρατάξεων και τους γυφτοκαυγάδες στο τέλος όλα μέλι γάλα.

Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων δήλωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα συμμετάσχουν στις συναντήσεις των επικεφαλής για να συζητούν τα θέματα πριν το δημοτικό συμβούλιο και από ότι φάνηκε στην συνεδρίαση παρά τα λευκά και τα άκυρα όλα τα θέματα ή σχεδόν όλα πέρασαν κατά πλειοψηφία αλλά πέρασαν.

Δηλαδή σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο πάντα θα βρισκόταν και κάποιος «καλοθελητής» από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που να συμφωνεί με την πρόταση της διοικούσας παράταξης.

Με λίγα λόγια, όλες οι παρατάξεις άλλος λίγο άλλος πολύ έβαλε «πλάτη» στον Μ. Τσέπελη σε σημείο μάλιστα αυτό να φαντάζει ύποπτο.

Στην τελική, αν όλες οι παρατάξεις με τον άλφα ή βήτα τρόπο συμφωνούν με τις προτάσεις της συμπολίτευσης ποιος θα ασκήσει τον ρόλο της αντιπολίτευσης;

Γιατί ως γνωστόν, λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι αντιπολίτευση σημαίνει έλεγχος της διοικούσας παράταξης,  αν όμως τα «βρίσκουν», με δεδομένο ότι μεγάλη μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης είναι φίλα προσκείμενη στην διοίκηση, τότε ποιος στην ευχή θα ελέγχει τον Μ. Τσέπελη και τους στενούς του συνεργάτες;

Εκτός πια αν συμβαίνει το άλλο που είναι ακόμη χειρότερο από την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης κάτι που εύκολα κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει καιροσκοπισμό.

Εκτός αν οι επικεφαλής πλην Λύρατζη ο οποίος από την αρχή ξεκαθάρισε την θέση του, περιμένουν να ικανοποιηθούν οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης με τα σχετικά οφίτσια και στην αλλαγή του χρόνου να δηλώσουν σύμπραξη με τον Μ. Τσέπελη μήπως γευτούν λίγη από την εξουσία.

Σκοτεινό σενάριο όμως, στους πονηρούς και δύστοκους καιρούς που ζούμε, όλα να τα περιμένει κανείς.

Όσο για τους Ξανθιώτες οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν, περιμένουν ακόμη τον από μηχανής Θεό για να τους σώσει.