Σύμφωνα με δήλωση του Χ. Τοψίδη  επικεφαλής της παράταξης  «Περιφερειακής Σύνθεσης»  δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν το καλοκαίρι στην Σαμοθράκη.

«Ευελπιστώντας στην ολοκλήρωση της κατανομής θέσεων και αξιωμάτων από τον Περιφερειάρχη θεωρούμε αναγκαία την εστίαση της Περιφέρειας στα υπαρκτά ζητήματα της περιοχής.

Έτσι, όπως έχω δηλώσει πριν από μερικές ημέρες θεωρούμε αναγκαία, στην πρώτη συνεδρίαση του Π.Σ. μετά την ολοκλήρωση της συγκρότησης του Προεδρείου και της ανάδειξης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, την εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη ως θέματος, του πρόσφατου συγκοινωνιακού προβλήματος που υπήρξε στο νησί της Σαμοθράκης και των συνεπειών που προκλήθηκαν από την έκταση που έλαβε το θέμα στις επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία, καθώς και στην τουριστική φήμη του νησιού, με σκοπό την κατάρτιση και την δρομολόγηση σειράς ενεργειών από την πλευρά της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των επιπτώσεων αυτών.

Τονίζω ότι με βάση τις δημοκρατικές αρχές, αλλά και την κείμενη νομοθεσία, το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων της Περιφέρειας.

Ευελπιστώ ότι η διοίκηση της Περιφέρειας θα ευαισθητοποιηθεί και αφενός θα περιλάβει το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη και αφετέρου θα  μας ενημερώσει για τις ενέργειές της και τις προθέσεις της στα πλαίσια εισήγησης που θα καταθέσει.

Επίσης,  προτείνω να κληθούν να παραστούν και να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Γαλατούμος, καθώς και η Ένωση Επαγγελματιών Σαμοθράκης εκπροσωπώντας τον επαγγελματικό κόσμο του νησιού.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν ανταποκριθεί στο αίτημα μας, θα επανέλθουμε αξιοποιώντας τις διατάξεις του κανονισμού του Π.Σ.

Στους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων απευθύναμε έκκληση ώστε εφόσον συμφωνούν με την αναγκαιότητα συζήτησης του θέματος στο ΠΣ, να καταθέσουν και οι ίδιοι με κάθε πρόσφορο τρόπο το ίδιο αίτημα.»