Σίγουρα κάτι φταίει και σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ η Ξάνθη καταγράφει ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ κάνοντας “πρωτιά” στα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έφτασαν τα 13 (γρουσούζικος αριθμός).

Είναι πλέον βέβαιο ότι κάτι έφταιξε και η Ξάνθη παρουσιάζει αυτήν την επικίνδυνη αρνητική εικόνα. Ή οι Υγειονομικές υπηρεσίες του Νομού δέν έκαναν καλά την δουλειά τους ή οι ψεκασμοί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Καλείτε ο Περιφερειάρχης με την συνδρομή της Υγειονομικής Διεύθυνσης να σταματήσει το κακό εδώ.

Πιο αναλυτικά, σε 13 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.

Η Ξάνθη καταγράφει δηλαδή μια ακόμη αρνητική πρωτιά, καθώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις πόλεις της χώρας όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα. Μέχρι στιγμής 5 κρούσματα του ιού έχουν εκδηλωθεί στον δήμο Τοπείρου ενώ από 4 κρούσματα στους δήμους Αβδήρων και Ξάνθης

Μάλιστα 6 από αυτά, από δύο στους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, παρουσίασαν σοβαρές εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα!!!

Αναλυτικά δείτε την  εικόνα στην ΑΜΘ:

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι ασθενών ηλικίας άνω των 60 ετών, με λοίμωξη από τον ιό, ενώ από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 14/08/2019 (12.00μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 49 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 30 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, τα δε 13 από αυτά αφορούν το Νομό Ξάνθης!!!! Που διεκδικεί πλέον το ρεκόρ…