Ο καιρός έφτασε και ας ετοιμαζόμαστε όλοι δάσκαλοι, γονείς και μαθητές να … πάμε σχολείο. Ένα διαχρονικό σύνθημα που τα τελευταία χρόνια έχασε το νόημα του για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ελπίδα όλων είναι, το εκπαιδευτικό σύστημα επιτέλους να βρει την ηρεμία του, μακρυά από ιδεοληπτικές λογικές των υπουργών παιδείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είναι βέβαιο ότι οι δάσκαλοι θα κάνουν την δουλειά τους μακρυά από κοματικοποιημένες εκπαιδευτικές “γραμμές” και απλά θα πρέπει να ασχοληθούν μόνο με την δουλειά τους και τίποτε άλλο.

Καλείτε η ΕΛΜΕ Ξάνθης να βγάλει το “πανωφόρι” του ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθεί με τα προβλήματα των συναδέλφων τους και όχι με το να κάνει αντιπολίτευση. Ο καθένας από τους εκπαιδευτικούς μετά το σχολείο μπορεί να γνοιαστεί για ότι θέλει και θα πρέπει πλέον οι εκπαιδευτικοί,  μέλη της ΕΛΜΕ Ξάνθης, να απαιτήσουν από τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία τους εκπροσωπούν να ασχολούνται μόνο με την επίλυση των προβλημάτων των καθηγητών και όχι με την απόφαση των δικαστηρίων για τον Κορκονέα και κάθε Κορκονέα.

Καλό είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να μην κρύβονται πίσω από την σφραγίδα του συνδικαλιστικού οργάνου για να προωθήσουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.

Οι δάσκαλοι είναι δάσκαλοι και έχουν ευθύνη να διαπαιδαγωγήσουν και να μάθουν στα παιδιά χρήσιμα πράγματα τα οποία θα στηρίξουν την πορεία τους στην ζωή και την καθημερινότητα τους.

Με βάση το πρόγραμμα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη.Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.