ΞΑΝΘΗ/Συνελήφθησαν 2 άτομα με  530 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 25/26-7-2019, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να κατέχουν μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 530 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Εξιχνιάστηκαν 4 διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Κομοτηνής

 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) διαρρήξεις οικιών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2018 – Μάρτιος 2019, στην Κομοτηνή.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 43χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε τέσσερις (4) οικίες στην πόλη της Κομοτηνής, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, 3 ηλεκτρονικές συσκευές, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 3 κινητά τηλέφωνα, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, είδη σπιτιού και χρήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν 4 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα στη Γερμανία μέσω του Αερολιμένα Καβάλας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

 Συνελήφθησαν χθες (25-7-2019) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 39, 27, (άντρες), 37 και 22  (γυναίκες) ετών,  οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό την Γερμανία.

Ειδικότερα:

  • Οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 39 και 37 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Αννόβερο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τεσσάρων (4) πλαστών διαβατηρίων των αρχών του Λουξεμβούργου.
  • Οι δύο δράστες, ηλικίας 27 και 22 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τεσσάρων (4) παραποιημένων δελτίων ταυτοτήτων των ιταλικών αρχών.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.