Με αυτή τη φράση ο Γ. Κολάρος κάνει αναφορά σε όλα τα δεινά που βρήκαν τον τόπο μας από την επιβολή των μνημονίων.
Κομουνιστής αλλά με φιλοσοφημένες σκέψεις και τρόπο ζωής. Σέβεται στο ακέραιο τις θέσεις του κόμματος όχι όμως δογματικά.
Κάνοντας αναφορά για την προσφυγιά των Συρίων λέει ότι αντί να περιθάλπουν τους πρόσφυγες, καλλίτερα να σταματήσουν τον πόλεμο αυτοί που για δικά τους συμφέροντα τον ξεκίνησαν και δημιούργησαν το προσφυγικό πρόβλημα και τον πνιγμό των ανθρώπων στο Αιγαίο.
Μέλος της επιτροπής ειρήνης, πιστεύει στην ειρήνη και την αδέλφωση των λαών, ίσως ουτοπικά, αλλά πιστεύει στην ειρήνη. Θέλει να υπάρχει ειρήνη και οι άνθρωποι να ασχολούνται με την καθημερινή τους πορεία, με την δουλειά τους και την προκοπή τους.
Μιλώντας για την δημιουργία του ISIS και τον τρόπο δράσης του, περιμένει ακόμη χειρότερα πράγματα.
Κάνοντας αναφορά στον Τσίπρα, λέει ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί την κρίση των Σύρων προσφύγων, για να συμπληρώσει πώς τα 3 ευρώ ανά προσφυγικό κεφάλι που δίνει η Ε.Ε. είναι το λιγότερο κοροϊδία και αν τα δίνει και αυτά. Αν για κάποιους λόγους ανοίξουν τα σύνορα από τον Έβρο, το υπαρκτό πρόβλημα με τα παιγνίδια της Άγκυρας στην Θράκη, θα γίνει ακόμη εντονότερο και σίγουρα η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε για να συμπληρώσει: «Ο Θεός να βάλλει το χέρι του».