Από «παρθενογένεση» και μάντης ο βουλευτής Μπουρχάν

 

Τελικά ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπαράν Μπουρχάν που έπιασε στον ύπνο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, με την εκλογή του,  αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του,  ότι εξελέγη βουλευτής από παρθενογένεση και δεν πήρε «μυρουδιά» όλα αυτά τα χρόνια πώς εκλέγονται μειονοτικοί  βουλευτές στην Ξάνθη και ιδιαίτερα ο συνάδελφος του Ζειμπέκ Χουσείν.

Ο κ. Μπουρχάν αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Θράκη. «Το ήξερα ότι θα είμαι βουλευτής, αλλά περίμενα κάτι παραπάνω σε ψήφους. Ωστόσο – δεν ξέρω με ποιο τρόπο- το «κλίμα» την Παρασκευή των εκλογών, άλλαξε εις βάρος μου». Άρα μέχρι την Παρασκευή των εκλογών, το «κλίμα» ήταν υπέρ του και τελευταία στιγμή κάποιοι αποφάσισαν να στραφεί υπέρ του Ζειμπέκ, για να σημειώσει. «Εσάς δεν σας τράβηξε την προσοχή, το γεγονός ότι είναι κατά 10 μονάδες μπροστά στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ; Για την Κρήτη το ξέραμε, αλλά τι έγινε στην Ξάνθη και άλλαξε το κλίμα και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε κατά δέκα μονάδες μπροστά; Πολλές ψήφοι ήταν κατευθυνόμενες. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Είμαι τελικά βουλευτής και έχουμε χρόνο μπροστά μας».

Τελικά ο ποιητής, αν καταλάβαμε καλά, θέλει να πει ότι ήξερε ότι θα βγει βουλευτής και είχε τις ψήφους του «δεμένες».

Άρα έχει μαντικές ικανότητες γιατί εδώ και αιώνες στην «δημοκρατική» Ελλάδα αν δεν ανοίξει η κάλπη, κανένας δεν γνωρίζει τι έχει. Αυτός τόξερε. Άρα, τυχερή η Ξάνθη γιατί διαθέτει έναν μάντη βουλευτή.

Και να πάμε στο σοβαρότερο που δήλωσε και σημαίνει κατά την ταπεινή μας γνώμη ότι ο κ. Μπουρχάν εξελέγη βουλευτής από παρθενογένεση και δεν γνώριζε μέχρι σήμερα ότι οι περισσότεροι μειονοτικοί ψήφοι είναι κατευθυνόμενοι μέσω του Μετέ ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει την εντολή του Προξενείου την Παρασκευή πριν τις εκλογές μέσα στα τεμένη, την ώρα της προσευχής των πιστών.

Ευκαιρία λοιπόν κύριε Μπουρχάν μιας και όπως δείχνουν τα πράγματα τώρα που  έμαθες ότι οι ψήφοι είναι κατευθυνόμενοι, αυτό, ως βουλευτής όλων των Ξανθιωτών όπως δηλώνεις, να το αλλάξεις.

Να κάνεις εκείνες τις εισηγήσεις στο κοινοβούλιο που να μην επιτρέπεται στον κ. Ζειμπέκ τις Παρασκευές, λίγο πριν από τις εκλογές, κάποιοι να δίνουν «γραμμή» – «εντολή», όπως θέλεις χαρακτήρισε το, αλλά κάνε κάτι για να μην εκβιάζονται και καταπιέζονται  οι Έλληνες Πολίτες Μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα και καταθέτουν την ψήφο τους σε αυτόν που άλλοι εκτός «τειχών» ορίζουν και εκεί θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος σου.

Διαφορετικά θα πιστέψουμε και εμείς ότι όντως, εξελέγης βουλευτής από παρθενογένεση.