15 λεπτά ήταν αρκετά  για να φτάσει το 1,5 μέτρο νερό στον Ίασμο

 

Δυστυχώς η φύση εκδικείται τον Ίασμο όπου εγκαταλείφτηκε εδώ και πολλές δεκαετίες στην μανία της φύσης αφού δεν είναι πρώτη φορά που τα ορμητικά νερά διασχίζουν την έδρα του δήμου, με τους εκάστοτε δημάρχους, εκλεκτούς του Προξενείου, να κωφεύουν στις εκκλήσεις των δημοτών.

Δυστυχώς δεν προβλέφθηκε βορείως του οικισμού προστατευτικά αναχώματα και διέξοδοι διαφυγής των ορμητικών νερών της Ροδόπης δεξιά και αριστερά του οικισμού.

Ήταν αρκετά 15 λεπτά ισχυρής βροχόπτωσης για να πνίγουν στην κυριολεξία άνθρωποι και περιουσίες.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του Ιάσμου παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και νερά μπήκαν στις μονοκατοικίες ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν θύματα.

Είναι καιρός ο εκάστοτε δήμαρχος Ιάσμου να μην μένει κλεισμένος στην παντοδυναμία που του δίνει κάθε φορά το Προξενείο αδιαφορώντας για τις ζωές των πολιτών του όπως έγινε και με την γέφυρα του Κομψάτου που έπεσε χωρίς κανείς με πρώτο  τον δήμαρχο να νοιαστεί, μα ελέγξει να ανησυχήσει για την ασφάλεια των δημοτών του.

Είναι καιρός οι δήμαρχοι του Ιάσμου, να νοιάζονται για την προστασία του δήμου και να μην χρησιμοποιούν μόνο κάθε 4 χρόνια του Ιασμιότες για να απολαύσουν τα καλά της εξουσίας.