Πτώση της Πόλης. 566 χρόνια αλωμένη η Ελληνική Λαϊκή Ψυχή

 

Με ανοιχτή πρόσκληση προς τις αρχές, τα σχολεία, τους συλλόγους τις  ενώσεις και τους Ξανθιώτες η ένωση των αποστράτων αξιωματικών της Ξάνθης τους καλεί στην διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα την άλωση της Πόλης.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαΐου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο και ώρα 19.30 εκδήλωση στην πτώση της Κωνσταντινούπολης η ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Μία πολύ σοβαρή εκδήλωση όσο ίσως και επίκαιρη μιας και η πτώση των αξιών σήμερα οδηγεί ίσως (;) στην τελική πτώση του Ελληνισμού;

Ποιο συγκεκριμένα η Ένωση των ε.α. Αξιωματικών της Ξάνθης αναφέρει:

 

Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες,

 

Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το Τοπικό Συμβούλιο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του Παραρτήματος Ξάνθης, αλλά και όλων των μελών της Ε.Α.Α.Σ, η παρουσία σας στην εκδήλωση που διοργανώνουμε στην Ξάνθη στις 11 Μαϊ.2019,σχέση έχουσας με την Άλωση της Πόλης, με θέμα :«566 Χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως- Ο Απόηχος της Αλώσεως στην Ελληνική Λαϊκή Ψυχή».

Η εκδήλωση είναι ένα τριμερές ποιοτικό έργο πραγματοποιούμενο, (σε όλη τη Χώρα), από την 40 μελή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας και περιλαμβάνει ιστορική αφήγηση (από το 330 μ.Χ μέχρι την αποφράδα 29η Μαϊου 1453), σε συνδυασμό με ταυτόχρονη προβολή video, ποιητικό λόγο, επετειακά τραγούδια και θρήνους της Αλώσεως, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης .

Θερμή παράκληση να ενημερωθούν τα μέλη σας, οι Δάσκαλοι& Καθηγητές και οι Μαθητές και να τονισθεί η έγκαιρη προσέλευση, όσων επιθυμούν, καθότι η ώρα έναρξης είναι δεδομένη: 19:30.

 

Η Είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό και το Αμφιθέατρο θα είναι ΑΝΟΙΧΤΟ από 18:30.

 

Λεπτομέρειες όπως στην ΑΦΙΣΑ και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ .