Περί καταφυγίων το ανάγνωσμα

ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

Και τι έκανες δήμαρχε για προστατεύσεις όλον τον άμαχο πληθυσμό της Ξάνθης σε περίπτωση βομβαρδισμού;

Τελικά τα κρεβάτια εκστρατείας του Μ. Τσέπελη για την μετατροπή του Αμοιριδίου σε νοσοκομείο, κατά δήλωση του στην «Θ»  έπιασαν τόπο; Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε. Είναι όμως έτσι;

Όλοι γνωρίζουμε ότι από την στιγμή που θα εκδηλωθεί πόλεμος με τον κακό γείτονα την Τουρκία, θα πρέπει να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός από τυχόν βομβαρδισμούς και σαφέστατα οι χώροι όπου θα φιλοξενήσουν τον άμαχο πληθυσμό, πρέπει να είναι προκαθορισμένοι και συντηρημένοι. Συμβαίνει αυτό; Ή μήπως λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία οι ντόπιοι πολιτικάντηδες βρήκαν αιτία για να αμολήσουν ακόμη μια πολιτική μπαρούφα»;

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος: «Επειδή ο χώρος κάτω από την Δημοτική Αγορά, δεν είναι αυτή την στιγμή έτοιμος σε απαιτούμενο επίπεδο, δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί διότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αυτό ίσχυε για πριν 40-50 χρόνια. Το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» όμως είναι υψηλότερων προδιαγραφών, μεγαλύτερης λειτουργικότητας με τουαλέτες και πολλούς χώρους. Υπάρχει χωρητικότητα και προφανώς σε τέτοια περίπτωση, θα χρησιμοποιηθεί για παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες. Δεν είναι για όλο τον κόσμο»…. Και δίνει άμεση στοχοποίηση λόγω του όγκου του, θα προσθέσουμε εμείς στην δήλωση του, όπως επίσης ο αγαπητός δήμαρχος στον σχεδιασμό του δεν έλαβε υπόψη του τους «φίλους» του σκληροπυρινικούς που θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση γιατί θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν δολιοφθορές για χάρη της «μητέρας πατρίδας».

Προφανώς ο δήμαρχος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει μία δαπάνη μεταφραζόμενη σε άγνωστο αριθμό ευρώ αναφορικά με την αγορά ή δωρεά – κανένας δεν γνωρίζει – των κρεββατιών εκστρατείας, αμόλησε την πολιτική κοτσάνα ότι το υπόγειο του Αμοιριδίου είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο, μάλιστα είναι έτοιμο και έχει έτοιμα τα κρεβάτια που αγοράσθηκαν για το «νοσοκομείο» εκστρατείας λόγω covid και πληροφορίες μας, μας  λένε ότι μεγάλος αριθμός κρεβατιών εκστρατείας “ταξίδεψε” κατά Δροσερό μεριά.

Σαφώς και δεν είμαστε ειδικοί για να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε ένα καταφύγιο ικανό να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση βομβαρδισμού, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μας μας λέει ότι ο χώρος που θα πρωτεύσει τον άμαχο πληθυσμό θα πρέπει να μην είναι αόρατος από τον εχθρό.

Όσο για το Αμοιρίδιο είναι ορατό από τα «Μπαιρακτάρ» σαν μύγα μες το γάλα.

Επαναλαμβάνουμε δεν είμαστε οι ειδικοί.

Το να χρησιμοποιείται όμως μία κατάσταση, όπως ο πόλεμος της Ουκρανίας για να δηλώνουν οι πολιτικάντηδες ότι είναι έτοιμοι να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό της Ξάνθης, χωρίς να έχουν σχεδιάσει, συντηρήσει και εξοπλίσει, ειδικούς χώρους μόνο και μόνο για να δηλώσουν στα μέσα ενημέρωσης ότι νοιάζονται, ο πρότερος βίος του Μ. Τσέπελη λέει ότι δεν νοιάζεται και άρα «ο Σώζων εαυτό σωθήτω».

Τέλος στην δήλωσή του αναφέρει ότι το υπόγειο του Αμιρίδειου δεν είναι για όλους, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας σε περίπτωση βομβαρδισμών θα μείνουν εκτός νυμφώνος.

Το ερώτημα είναι.

Και τι έκανες δήμαρχε για προστατεύσεις όλον τον άμαχο πληθυσμό της Ξάνθης σε περίπτωση βομβαρδισμού;