Καταγγελία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για την βιαιοπραγία γονιών κατά εκπαιδευτικού

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καταγγέλλει τον προπηλακισμό συναδέλφου εκπαιδευτικού που έγινε στα Δημοτικά Σχολεία του Δροσερού.

Φαινόμενα τέτοιου είδους δεν είναι αποδεκτά γενικότερα, αλλά και ειδικότερα σε δημόσιους λειτουργούς που καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για την κοινωνική και πνευματική μόρφωση των μαθητών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αγανάκτηση μας και ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των συναδέλφων, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντα τους, πολλές φορές, υπό αντίξοες συνθήκες.

Μην ξεχνούμε ότι αυτές οι πράξεις αποτελούν κακό παράδειγμα για τους μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για εντελώς διαφορετικούς λόγους . Καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας ενάντια σε οποιοδήποτε συνάδελφο του δημόσιου τομέα.

Ζητούμε άμεσα την αντίδραση του Υπουργού παιδείας και όλων των θεσμικών φορέων της πόλης ώστε αφενός να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα βίας και αφετέρου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημα τους.