Πετυχημένος ο θεσμός εκλογής βασίλισσας του καρναβαλιού

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη και τους Συλλόγους. – Η Δήμητρα Μπαλιακα είναι η φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού της Ξάνθης – Τέσσερις οι πριγκίπισσες

Η Δήμητρα Μπαλιακα, είναι η φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού της Ξάνθης, όπως ανέδειξε η “κάλπη” κατά την διαδικασία εκλογής για το 2019 που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το βράδυ της Πέμπτης.

Εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης (27 από τους 32), εκπρόσωπος, συναντήθηκαν για μια ακόμη φορά, προκειμένου να επιλέξουν τις … καλύτερες από τις 12 κοπέλες που συμμετείχαν στην διαδικασία ανάδειξης της βασίλισσας του καρναβαλιού.

Πέραν της βασίλισσας, δυο από τις υποψήφιες ισοψηφήσαν για τον θεσμό της πριγκίπισσας και επιτόπου η απόφαση του Πασχάλη λυρατζη,  ενέκρινε τις δύο που ισοψήφησαν, με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις οι πριγκίπισσες. Όμως, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,  εκ παραδρομής ανακοινώθηκε το όνομα της αμέσως προηγούμενης υποψήφιας στην λίστα. Εκείνη την ώρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των συλλόγων άφησαν την ευθύνη της απόφασης στον πρόεδρο του κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη ο οποίος αντιλαμβανόμενος ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι καρδιά των ΘΛΕ, ήταν θετικοί στην  όποια απόφαση του. Αποφάσισε εκείνη την στιγμή και οι τέσσερις πριγκίπισσες να πλαισιώσουν την βασίλισσα.

Την φετινή βασίλισσα των ΘΛΕ Δήμητρα Μπαλιάκια θα πλαισιώσουν ως πριγκίπισσες οι: Θεοδώρα- Ελπίδα Κουρούπη, Ελένη Καταφυγιωτη, Αντιγόνη Σιόλλου και Μικαελα Τσακαλιδου.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής της βασίλισσας και των πριγκιπισσών δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, εκλογή βασίλισσας. Μία ιδέα η οποία ξεκίνησε από πέρυσι. Πρέπει να σημειώσουμε ότι την ιδέα την πήραμε όταν τα ωραία εκείνα χρόνια,  η Θρακική Σκηνή οργάνωνε τα καλλιστεία. Θεωρήσαμε ότι ήταν μία πολύ καλή ιδέα, την κρατήσαμε και μπήκαμε στην διαδικασία εκλογής της βασίλισσας. Πέρυσι εκλέγηκε η Μαρία Δαλακούρα, η οποία εκπροσώπησε επάξια την πόλη και τον θεσμό και φέτος η Δήμητρα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι κοπέλες που συμμετείχαν ήταν πολύ όμορφές και η επιλογή της καλλίτερης ήταν μία δύσκολη υπόθεση για τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι κλήθηκαν να ψηφίσουν για την βασίλισσα και τις πριγκίπισσες. Οι σύλλογοι αποφάσισαν ποια θα είναι η φετινή βασίλισσα. Ένα λαμπερό και χαμογελαστό κορίτσι που θα εκπροσωπήσει φέτος τον θεσμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους παραβρέθηκαν. Τους συλλόγους, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, τον απλό κόσμο που ήρθε να δει την όλη διαδικασία, τα κορίτσια που συμμετείχαν. Θέλω να πω ότι τα υπόλοιπα κορίτσια τα οποία δεν εξελέγησαν, θα μπορούν να συμμετέχουν στα άρματα, βέβαια, θα ξεχωρίζουν οι βασίλισσα με τις πριγκίπισσες».

Κάνοντας αναφορά στο ατυχές περιστατικό ανέφερε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των πριγκιπισσών σημειώνοντας ότι: Όπως βλέπετε η αυλή της βασίλισσας μεγαλώνει».

Στην συνέχεια μίλησε για την συμμετοχή του βασιλιά της Ξάνθης και … πειρατή της Θεσσαλονίκης στις ΘΛΕ με δικό του πειρατικό καράβι».

Ακολούθως ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, έκανε αναφορά στην συμμετοχή της βασίλισσας του καρναβαλιού σε όλες τις εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού προβάλλοντας τις ΘΛΕ. «Έχουμε σκοπό να πάμε στην Θεσσαλονίκη στα εκεί μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε διάφορες περιοχές. Ήδη ξεκινάει δουλειά προκειμένου να διαφημίσει το καρναβάλι μας και πιστεύω ότι θα το διαφημίσει επάξια».

Κάνοντας αναφορά στα άρματα, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που αυτά ολοκληρώθηκαν τόσο σύντομα και είναι επίκαιρα. Ο Έρωτας λοιπόν είναι το θέμα και μάλιστα ένα άρμα φέρει τον τίτλο ο Πάρις και η ωραία Ελένη».

Δήμητρα Μπαλιάκα

 

Η νέα βασίλισσα του Καρναβαλιού κυρία   Δήμητρα Μπαλιάκα εξέφρασε την χαρά της για την επιλογή της από τον κόσμο και τους ευχαρίστησε δημόσια. «Το καρναβάλι συμβολίζει τον ίδιο τον κόσμο. Μουσική, τραγούδι, χρώματα και στο τέλος της ημέρας, όταν τελειώνει η γιορτή και μένουμε μόνοι μας, τότε βγάζουμε τις μάσκες. Το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και η παρέλαση για μένα, συμβολίζει ότι κλείνω ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ζωή μου και κάνω μία νέα αρχή και θέλω να πορευτώ χωρίς μάσκες, να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω την ζωή μου κάθε μέρα γιορτή».

Η Δήμητρα Μπαλιάκα, είναι από  το Φανάρι της Ροδόπης, ετών 23, σπουδάζει στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στην Κομοτηνή και ασχολείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια επαγγελματικά με το τραγούδι.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dig

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dig

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav