Σε μία εισήγηση-σοκ για τον ΟΦΗ προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το ματς της περσινής σεζόν κόντρα στον Αιγινιακό (12/11/17) που ήταν υπό διερεύνηση, καθώς είχε κριθεί ύποπτο προς χειραγώγηση.
Μέσω της εισήγησης αυτής ζητείται ο υποβιβασμός των Κρητικών, αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να μετέχει ο σύλλογος, καθώς και πρόστιμο ύψους 3.150.000 ευρώ!
Ο ΟΦΗ κλήθηκε σε απολογία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με το εν λόγω κατηγορητήριο καθώς από τη σχετική έρευνα προέκυψε ότι η τότε διοίκηση των Κρητικών είχε έρθει σε συμφωνία με τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού, ώστε το παιχνίδι να λήξει 6-0 με σκοπό το κέρδος από το στοίχημα.

Βέβαια, το γεγονός ότι έχουν εισηγηθεί από την Επιτροπή αυτές οι ποινές προς τον ΟΦΗ δεν σημαίνει ότι απαραίτητα οι Κρητικοί θα τιμωρηθούν κιόλας, ωστόσο είναι πρώτη φορά που η συγκεκριμένη επιτροπή εισηγείται κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή, από την ομάδα του Ηρακλείου τονίζεται ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν τώρα επίσημα, αλλά θα το κάνουν όταν πρέπει.