Στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, το πρωί της Κυριακής, το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην Τ.Ε.Β.Ε.)έκοψε την πίτα του.

Τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό,  ο δημοτικός σύμβουλος Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης εκ μέρους του δημάρχου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μίμης Μίλκογλου, από το Επιμελητήριο η κυρία Μαριάνθη Μαλιαρουδάκη, από την ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία Τσιακίρογλου.

Στο τελετουργικό παρέστη ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης ο Πανοσιολογότατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

Το φλουρί έπεσε στην κ. Τακούτσικου Μάρθα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Σωματείου Σωτήρης Τσιακίρογλου ανέφερε ότι με τους περισσότερους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, εκφράζοντας την ικανοποίηση του που όλοι μαζί θα διεκδικήσουν να αμβλυνθούν οι αδικίες που επιβάλλουν διαχρονικά οι κυβέρνησης στους συνταξιούχους του κλάδου.

Τόνισε ότι θα αγωνισθούνε να μην μειωθεί και άλλο η σύνταξη τους, σημειώνοντας ότι είναι οι ποιο αδικημένοι από όλους τους εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Ανέφερε ότι η Ομοσπονδία, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος,  είναι ένα ακομμάτιστο όργανο που συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές και παλεύει για τα δίκαια του κλάδου.

Ανέφερε ότι από το 1950 που θεσπίσθηκε η σύνταξη οι επιτήδειοι έκλεψαν τα αποθεματικά του ταμείου τους, δίνοντας τα, σε επιτήδειους για να γίνει δήθεν ανάπτυξη η οποία άφησε πίσω της κουφάρια εξαφανίζοντας τα αποθεματικά στην κυριολεξία.

Τέλος, ενημέρωσε τα μέλη   για τις δράσεις του σωματείου όσο και για τις επόμενες κινήσεις στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.