Η ΝΔ δεν ξεχνάει τα «παιδιά» της;

Θα μπορέσει ο Δημαρχόπουλος να αξιοποιήσει το «μπόνους» από την ΝΔ; ο Μέτιος,   όπως και ο Μαμσάκος στην Δράμα;

Μπορεί ο αντίπαλος του Μαμσάκου, δημάρχου Δράμας, σύμφωνα με την δήλωση του Κακλαμάνη να έκανε πίσω για να επιτρέψει στον Μαμασάκο να διεκδικήσει τον δήμο αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο  στην Ξάνθη και την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο Αυγενάκης και ο Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΝΔ για τις υποψηφιότητες της αυτοδιοίκησης  δεν κατάφεραν να συγκεράσουν όλες τις τάσεις για να κατέβει μοναδικός αυτοδιοικητικός στις εκλογές με την στήριξη του κόμματος.

Στην Περιφέρεια η εικόνα άρχισε και σχηματίζεται, στην Δράμα όπως δείχνουν τα πράγματα ξεκαθάρισε το ίδιο και στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Ξάνθη όμως το πράγμα δεν ξεκαθάρισε ακόμη. Μπορεί η ΝΔ να έδωσε, δια στόματος Κακλαμάνη το χρίσμα ή την στήριξη στον Χ. Δημαρχόπουλο, όμως υπάρχουν στελέχη που ενδιαφέρονται για την διεκδίκηση του δήμου προερχόμενα από τον χώρο της κεντροδεξιάς όπως ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, Μ. Φανουράκης, Μ. Τσέπελης και πάει λέγοντας.

Το ερώτημα είναι πλέον για τον Χ. Δημαρχόπουλο. Θα καταφέρει να αξιοποιήσει το «χρίσμα»; Θα καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του τα κομματικά στελέχη της ΝΔ που θα τον πριμοδοτήσουν με ψήφους; Ο Χ. Δημαρχόπουλος δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι σημαντική η θέση που θα πάρει ο Αλέξανδρος Κοντός στην εκλογική διαδικασία. Με δεδομένο ότι ο πρώην υπουργός κινείτε στην κομματική γραμμή (Μητσοτακική) και με αφορμή αυτό, πολλά από τα στελέχη του κόμματος πρώην Σαμαρικοί και Καραμανλικοί, τηρούν σιγή ιχθύος μέχρι να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του και να εκδηλωθούν. Αυτό σημαίνει ότι  ο νυν δήμαρχος πρέπει να ψάξει ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος που κινούνται στο περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν; Θέλουν να τον στηρίξουν με δεδομένο ότι η πορεία του στον δημαρχιακό θώκο συνοδεύετε από την διάσπαση της παράταξης του, παρόμοια με τον Χ. Μέτιο;

Αν ανακοινωθεί σύντομα η υποψηφιότητα του Α. Κοντού είναι βέβαιο ότι θα ξεκαθαρίσει το πεδίο των στηρίξεων.

Τελικά η στήριξη του κόμματος στον Χ. Δημαρχόπουλο και τον Χ. Μέτιο είναι ευλογία ή κατάρα;

Θα μπορούν πλέον στο ήδη διαμορφωμένο κλίμα τον αποσχίσεων και των ανεξαρτησιών που υπάρχει, να βοηθήσει το χρίσμα της ΝΔ; Μην ξεχνούμε ότι ο Χ. Μέτιος και ο Χ. Δημαρχόπουλος σαφώς και λόγω των προσωπικών πολιτικών επιδιώξεων των στελεχών τους, δεν κατάφεραν να ενώσουν τις παρατάξεις τους.

Θα καταφέρουν να σβήσουν τις παλιές πληγές και κάτω από την επιταγή και στήριξη του κόμματος να κάνουν μία νέα αρχή με τα στελέχη της ΝΔ που «κάκιωσαν»;

Σαφώς και δεν φέρουν ακεραία την ευθύνη Μέτιος και Δημαρχόπουλος. Σαφώς και μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν τα στελέχη τους. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι Μέτιος και Δημαρχόπουλος, ξαφνικά βρέθηκαν «καβάλα» στην εξουσία και τα μυαλά τους πήραν «αέρα» με αποτέλεσμα την κακή εικόνα στις παρατάξεις τους. Όμως τώρα είναι η ευκαιρία τους αφού θεωρητικά έχουν μάθει από τα λάθη τους να κερδίσουν τις εκλογές ενωμένοι και να αποδώσουν δικαιοσύνη στα στελέχη που αδίκησαν.

Σαφώς και αδίκησαν κάποια από τα στελέχη τους. Όμως τώρα είναι η ευκαιρία τους. Με την στήριξη του κόμματος είναι ευκαιρία να συγκεντρώσουν όλα τα στελέχη και να κάνουν μία νέα αρχή, με γνώμονα τον αλληλοσεβασμό και την εκτίμηση του προσφερόμενου πολιτικού έργου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το … πήδημα