Χ. Τοψίδης: «Περιφερειακή Σύνθεση» με … αποσύνθεση της «Περιφερειακής  Αναγέννησης»;

Τους γνωστούς αγνώστους της «Περιφερειακής Αναγέννησης» είδαμε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χριστόφορου Τοψίδη στην Κομοτηνή.

Πέντε έξη από την προηγούμενη παράταξη είχε όλους και όλους και αν τους δούμε έναν έναν ξεχωριστά, όλοι είχαν συγκρουστεί, για τους δικούς τους λόγους, με τον Χ. Μέτιο.

Στελέχη της παράταξης Μέτιου δεν είδαμε και το «logo» της παράταξης  μάλλον σύνθεση νεροκουβαλητών θυμίζει, παρά ανθρώπων που θα παλέψουν στο πλευρό του για το καλό της παράταξης και φυσικά για το καλό των πολιτών της Περιφέρειας. Έτσι και αλλιώς, μέχρι σήμερα, από όλες τις διοικήσεις της περιφέρειας τίποτε θετικό δεν έφθασε στην καθημερινότητα των πολιτών. Άστεγοι ήταν οι της παράταξης Μέτιου και κόλλησαν κοντά του.

Και όταν λέμε καθημερινότητα, η Περιφέρεια μετράει πληγές όπως γκρεμισμένες γέφυρες, περάσματα από χείμαρρους γιατί δεν κάνουν γέφυρες. Η οικονομία μαραίνετε κάθε μέρα διότι εκτός από ταξίδια των στελεχών της περιφέρειας, δεν είδαμε κάτι άλλο και φυσικά «σχέδια βελτίωσης» του πρωτογενούς τομέα,  είναι «βαλτωμένα» στα συρτάρια. Για αυτό λέμε, μακάρι ο κ. Τοψίδης να τα καταφέρει και να βγάλει από την αφάνεια την Περιφέρεια.

Όσο για το σύνθημα «συνδυασμός προσώπων και όχι κομμάτων» τον βολεύει. Το βλέπουμε και αυτό στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης. Οι αυτοδιοικητικοί όταν δεν παίρνουν το χρίσμα ή την στήριξη του κόμματος, τότε δηλώνουν ανεξάρτητοι με αποτέλεσμα να βάζουν μέσα στο σακί τους ότι πολιτικά σκύβαλα περισσεύουν.

Τώρα, πόσο αυτή η ανεξαρτησία των αυτοδιοικητικών βοήθησε την κοινωνία; Μάλλον όχι.

Χωρίς την κομματική στήριξη και κυρίως κυβερνητική, δεν υποστηρίζονται μεγάλα έργα και αυτό οι Περιφερειάρχες το ξέρουν από πρώτο χέρι.

Βέβαια τον κ. Τοψίδη δεν τον γνωρίζουμε και ούτε φυσικά το έργο του στην κοινωνία. Όμως είδαμε να τον στηρίζουν «σύντροφοι»  από τα γειτονικά επιμελητήρια της Περιφέρειας και μεταξύ αυτών φυσικά πολιτικάντηδες της «πεντάρας» που όπου και αν κατέβηκαν στις εκλογές ή πάτωσαν ή ανέλαβαν την διοίκηση επιμελητηρίων πουλώντας συνδυασμούς και πιστεύω. Τώρα αν αυτοί βοηθήσουν τον κ. Τοψίδι ειλικρινά κρατώ της αμφιβολίες μου.

Κατά τα άλλα είδαμε νέους ανθρώπους να τον πλαισιώνουν και αυτό είναι καλό. Όταν με το καλό παραχωρήσει και την συνέντευξη του στα τοπικά Ξανθιώτικα ΜΜΕ ίσως καταφέρουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας που θα λένε ότι δηλαδή, ο κ. Χ. Τοψίδης,  δεν είναι ακόμη ένας πολιτικός φελλός που είδε φώς και μπήκε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ