Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

 Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 57116 και 57117/17-10-2018 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και με το υπ’ αριθμ. Φ.463/76/4475 έγγραφο της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού “ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ” και παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση και συμμετοχή σας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Κομοτηνή καταρτίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τις υπόλοιπες πόλεις του νομού, όπου εδρεύουν στρατιωτικές μονάδες, από την οικεία δημοτική αρχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Με την ευκαιρία του εορτασμού Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν στην  Κομοτηνή έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2018.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2018.

11:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εντός του Στρατοπέδου “ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΒΙΚΤΩΡΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ” όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:50 π.μ. Μετά  τη  δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός  της Ημέρας, από τον Δ/ντή του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 29ης Ταξιαρχίας, Ανχη Πεζικού Κωνσταντίνο Μάρκο, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο  του Στρατοπέδου “ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΒΙΚΤΩΡΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ” από τον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ καθώς και λοιπές αρχές των Ενόπλων Δυνάμεων. Στεφάνι θα καταθέσουν επίσης  οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις καθώς και όποιος εκπρόσωπος νομικού προσώπου θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

 16:40 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή στρατιωτικής μουσικής.

Τελετάρχες από την Περιφέρεια η Ευγενία Εξακοΐδου και από τον ΑΔΦΚ η Τχης Γεωργία Σπυροπούλου

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης και η 29η ΤΑΞΠΖ.