Μ. Πατεράκης: η ΝΟΔΕ Ξάνθης, αναγνωρίζει Χ. Μέτιο

Ζητήσαμε ένα σχόλιο από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μ. Πατεράκη σχετικά με τις υποψηφιότητες Δ. Πέτροβιτς και Κ. Ζαγναφέρη και η απάντηση του ήταν ότι η επιλογή του προέδρου του κόμματος, ο οποίος ψηφίσθηκε από 500.000 μέλη, ήταν ο Χ. Μέτιος για την υποψηφιότητα του ως υποψηφίου περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ στηρίζει Χ. Μέτιο, για να συνεχίσει λέγοντας. Η απόφαση είναι του αρχηγού και φυσικά η ευθύνη είναι του ίδιου. Του υπενθυμίσαμε την συμπεριφορά του κόμματος στην Ήπειρο με την διαγραφή των μελλών – ανταρτών – της ΝΔ και η προσωπική του θέση ήταν ότι ο ίδιος είναι κατά των διαγραφών.

Όμως αν αυτή είναι η απόφαση του προέδρου τότε δεν έχουν παρά να εκτελέσουν την εντολή των κεντρικών του κόμματος.

Του ζητήσαμε να σχολιάσει την όλη εικόνα που έχει δημιουργηθεί μετά την υποψηφιότητα Χ. Μέτιου ο οποίος είχε απέναντι του την άρνηση να τον ακολουθήσουν σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα σχεδόν την μισή παράταξη και παρόλα αυτά ερήμην της τοπικής κοινωνίας το κόμμα επέλεξε Χ. Μέτιο. Ο Μ. Πατεράκης, ανέφερε ότι όλα αυτά που συνέβησαν με τις αντιδράσεις των περιφερειακών συμβούλων,  τα έμπειρά στελέχη του προέδρου και ο ίδιος ο πρόεδρος, προφανώς τα έχουν συνυπολογίσει.

Δεν καταφέραμε να εκμαιεύσουμε την δική του θέση αν δηλαδή όλο αυτό έχει να κάνει με κακό σχεδιασμό του Κ. Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι προφανώς τα κεντρικά έλαβαν υπόψη τους τις συμπεριφορές των πρωτοκλασάτων περιφερειακών στελεχών της ΝΔ εμμένοντας στην θέση ότι ο πρόεδρος έχει την ευθύνη αυτής της απόφασης.

Δική μας εκτίμηση είναι ότι δυστυχώς για την ΝΔ, τα τοπικά κομματικά στελέχη η Πειραιώς, δεν τα λαμβάνει υπ’ όψη και ο σχεδιασμός λαμβάνεται από τα κεντρικά του κόμματος ερήμην των τοπικών εκπροσώπων του κόμματος, κάτι που προφανώς δεν έχει να κάνει με την τοπική κοινωνία.

Ελπίδα πλέον όλων τον στελεχών του κόμματος είναι να μπει φραγμός στον διασυρμό του κόμματος σε μία ακριτική και ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος.

Στελέχη του κόμματος μας λένε ότι η επιλογή του Χ. Μέτιου έχει να κάνει και με την ευαίσθητη περιοχή της ΑΜΘ που σημαίνει ότι αυτή δεν πρέπει να πέσει σε χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ επειδή ακριβώς αυτά τα δύο κόμματα αντιμετωπίζουν με μία σχετική χαλαρότητα την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος.

Αυτό το τελευταίο δεν καταλάβαμε ποια ακριβώς σχέση έχει με τον Χ. Μέτιο ο οποίος απ’ όσο ξέρουμε, συνεργάσθηκε και με σκληροπυρηνικά στελέχη της μειονότητας.

Τελικό συμπέρασμα η «ευαισθησία» της Θράκης λογαριάζεται με άλλα σταθμά και μέτρα στην Αθήνα απ’ ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες των τοπικών πολιτικών ηγετών.