Δύσκολο πλέον από την αστυνομία να ελεγχθεί η  παράνομη μετανάστευση αφού οι ροές από τον Έβρο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και είναι απορίας άξιο γιατί τα συναρμόδια υπουργεία δεν ε ντύνουν τις προσπάθειες τους για την μείωση τους ενισχύοντας τις δυνάμεις ασφαλείας στην Θράκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα αλλά ως πότες Είναι γεγονός ότι η αστυνομικές μονάδες της Θράκης υπερβάλλουν εαυτόν, όμως, η πολιτεία όπως και στις περισσότερες εκφάνσεις της, τους αφήνει μόνους να αντιμετωπίσουν ένα κύκλωμα όπου πίσω από κάθε παράνομο μετανάστη κρύβονται μεγάλα ποσά. Η όλη εικόνα αγγίζει το Εθνικό θέμα της αλλοίωσης του πληθυσμού, όπου δυστυχώς, η πολιτεία κλείνει τα μάτια της και τα αυτιά της.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (7-10-2018), στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 52 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Λουτρών – Δαδιάς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής συνελήφθη, ενώ έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία και αντίσταση, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας, καθώς επίσης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 52χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος του οικισμού Ταύρης, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος διακινητής, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.