19 χρόνια έκανε να αποδοθεί δικαιοσύνη για την ανάπτυξη του νομού Ξάνθης. Μια χούφτα «οικολόγων» καθυστέρησαν ένα έργο πνοής από τον τόπο

Κοινή σύσκεψη των φορέων του νομού ζητά ο Μωραίτης

Δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια πέρασαν για να δικαιωθούν οι Ξανθιώτες από τους δαιδαλώδης νόμους και παραθυράκια που επιτρέπουν στον κάθε αργόσχολο “οικολόγο”, να παίζει με το ψωμί οικογενειών που έχουν ανάγκη να καλλιεργήσουν τα κτήματα τους και να προκόψουν.

Δυστυχώς αυτό είναι το νομοθετικό πλαίσιο που κάποιοι “σοφοί” που ζουν εκτός Ελληνικής πραγματικότητας  ψήφισαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτη το πρόβλημα έστω και μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες λύθηκε και το ΣτΕ έδωσε το “πράσινο” φως για να υλοποιηθεί το μεγάλο αρδευτικόέργο στον κάμπο της Ξάνθης.

Ακόμη κάποιοι μεγαλοσχήμονες “δουλεύουν” τον Ελληνικό Λαό λέγοντας του ότι θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο.

Μετά από αυτό πιστεύει κανείς ότι αυτός ο τόπος μπορεί να προκόψει;

Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια το “δώρο” στην Ξάνθη είναι δώρο άδωρον. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επανενταχθεί το έργο; 

Το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης σχεδιάστηκε, μελετήθηκε επί Υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ως το μεγαλύτερο οικολογικό έργο της πατρίδας μας. Επί Νομαρχίας του αείμνηστου Γεώργιου Παυλίδη, τον Ιανουάριο 2009 ένα μέρος αυτού δημοπρατήθηκε. Δυστυχώς όμως μια «χούφτα» οικολόγων κατόρθωσε να το καθυστερήσει με κίνδυνο να χαθούν τα διαθέσιμα κονδύλια. Πολλές φορές με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, ισχυρή νομική υποστήριξη επισκεφθήκαμε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενωμένοι όλοι οι φορείς και εκθέσαμε τις δίκαιες απόψεις για το μεγάλο οικολογικό έργο του νομού μας και την αναγκαιότητα υλοποίησής του.

Η απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή των οικολόγων δεν δικαιώνει μόνο το όραμα, την επιμονή του πρώην Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού αλλά και τα όνειρα ζωής χιλιάδων αγροτών, για ανάπτυξη και πλούτο. Ο επιμένων νικά!

Το Επιμελητήριο Ξάνθης προτρέπει τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, τον πρώην Υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό με τη εμπειρία και πολύτιμες γνώσεις που διαθέτει επί του θέματος, τους βουλευτές του νομού μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τους Δημάρχους Τοπείρου και Αβδήρων καθώς και όλους τους φορείς, ενωμένους, άμεσα σε κοινή σύσκεψη, ώστε να βρεθεί άμεση λύση υλοποίησης αυτού του μεγάλου οικολογικού έργου που θα φέρει ανάπτυξη και πλούτο στον τόπο μας. Η αίθουσα του Επιμελητηρίου είναι διαθέσιμη για αυτό το σκοπό. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα! Μπροστά στο συμφέρον του τόπου μας δεν περισσεύει κανείς!