Μαστογράφους πήραμε, χειριστές;

 

Μάθαμε ότι ο μεγαλόψυχος Χ. Μέτιος έδωσε χρήμα … Προεκλογικά; Άντε καλέ … όλα πονηρά τα βλέπετε σεις οι δημοσιογράφοι… Τέλος πάντων, ο Περιφερειάρχης έδωσε χρήμα κοντά 1 εκ. και αγόρασε μαστογράφους για τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας και καλά έκανε. Όμως το ερώτημα που τίθεται αυτόματα είναι: Αυτούς τους μαστογράφους, ποιος θα τους δουλέψει; Υπάρχει το ανάλογο προσωπικό ή θα πάνε και αυτοί «αδιάβαστοι» όπως γίνεται συνήθως με το πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό που σαπίζει στα διάφορα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Καλή η κίνηση Μέτιου όμως, δεν έπρεπε να διασφαλιστεί ότι αυτά θα στηρίξουν τους πολίτες;

Δηλαδή μήπως αντί να αγοράσει μαστογράφους πρώτα, να έκανε προσλήψεις προσωπικού και μετά να τους χρέωνε (έστω και με 108) στους χειριστές τους;

Σαφώς και δεν υποτιμά κανείς την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και μπράβο του που δίνει χρήματα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας όμως, επειδή κάποιος που καίγετε στο γάλα, φυσάει και την γιαούρτι, καλό θα ήταν να διασφαλιστεί ότι αυτά τα πολύ χρήσιμα ιατρικά μηχανήματα θα επιτελέσουν τον σκοπό τους και ότι δεν θα μείνουν αχρησιμοποίητα σε καμιά γωνία του νοσοκομείου – πεταμένα λεφτά – των βαριά φορολογουμένων πολιτών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ