ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό, αλλά και πολιτιστικό επίκεντρο της Πελοποννήσου και κατ΄ επέκταση της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί  η Πάτρα, η οποία έχει καταστεί σε πόλο έλξης όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Κι αυτό, καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη διασκέδαση και την ιστορία με τον πολιτισμό της, προσελκύοντας όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα!
Πιο συγκεκριμένα, στην Άνω Πόλη βρίσκεται το Ρωμαϊκό Ωδείο, ένα μεγαλοπρεπές κτίσμα του 2ου αιώνα π.Χ., το οποίο είναι παλαιότερο και από το αθηναϊκό Ηρώδειο. Ακριβώς δίπλα του βρίσκεται το Ρωμαϊκό Στάδιο, με το αρχαίο υδραγωγείο, καθώς και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο από τον 1ο αιώνα μ.Χ. .
Εξίσου πολιτιστικό κίνητρο αποτελεί το Μεσαιωνικό Κάστρο, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα μ.Χ., στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης. Εκεί μπορεί να δει κανείς τα τμήματα που έχουν διασωθεί, όπως την κεντρική πύλη, τους πύργους και τα τείχη με έκταση μεγαλύτερη των 22 στρεμμάτων, τα οποία συγκροτούσαν μια ιδιαίτερα αποτελεσματική άμυνα για την πόλη έως τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο άγαλμα που βρίσκεται σε μια εσοχή του Κάστρου, το οποίο σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο αναπαριστά μια γυναίκα μεταμορφωμένη σε άντρα, που ήταν προστάτιδα της πόλης από τις επιδημίες και θρηνούσε τα βράδια τους νεκρούς κατοίκους της πόλης. Εξαιτίας αυτού οι ντόπιοι της έδωσαν το όνομα «Πατρινέλα». Η είσοδος στο Κάστρο είναι ελεύθερη και μπορείτε να το επισκεφτείτε καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.
Έπειτα, στο βόρειο τμήμα της Πάτρας βρίσκεται το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα νεόδμητο κτίριο με επιβλητική αρχιτεκτονική, που εκτός από την τεχνητή λίμνη περιλαμβάνει εκθέματα από το 3000 π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., από όλη την Αχαΐα και όλες τις εποχές της αρχαιότητας ως και τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία της Πάτρας με αρκετά ψηφιδωτά, αγάλματα και αρχαία αντικείμενα που αναπαριστούν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής πριν από δύο χιλιάδες περίπου χρόνια.
Επιπρόσθετα, η Πάτρα διαθέτει και πολλές πλατείες με άξια αναφοράς την πλατεία του Γεωργίου Α΄, μια από τις εντυπωσιακότερες στην πόλη, στην οποία βρίσκεται ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας σε όλη την Ευρώπη, το δημοτικό θέατρο «Απόλλων», που αποτελεί μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, ενώ σήμερα στεγάζεται εκεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Όσον αφορά τη διαμονή σας επιλέξτε ξενοδοχεία στην Πάτρα, από τα οποία θα έχετε άμεση πρόσβαση στα παραπάνω πολιτιστικά αξιοθέατα!