Σύμφωνα με τα «ΤΟΥΡΚΙΚΑ νέα» οι γονείς αρχικά συναντήθηκαν με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στον οποίο αφού εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους, απαίτησαν να αποσυρθούν τα βιβλία του προγράμματος Φραγκουδάκη και να δοθούν στα παιδιά τους βιβλία που δίνονται στα δημόσια σχολεία!

Συγκεκριμένα μετά από συνάντηση των μελών του Συλλόγου Κηδεμόνων που έγινε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε να γίνει διαμαρτυρία λόγω του θέματος με τα σχολικά βιβλία.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη συνάντηση των γονέων μετείχε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας να μην μοιραστούνε στους μαθητές τα βιβλία του προγράμματος Φραγκουδάκη και οι μαθητές να μην εισέλθουν στα μαθήματα τους, μέχρι να μοιραστούν τα βιβλία που διδάσκονται στα κρατικά σχολεία!!!

Όπως και έγινε…

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Ιδού και η «αγανακτισμένη» ανακοίνωση όπως την αποτύπωσε ο Τουρκόφωνος Τύπος που ασχολήθηκε και με το θέμα:

Ως αγανακτισμένοι γονείς οφείλουμε να προβούμε στη δυσάρεστη κίνηση της συμβολικής κατάληψης και αποχής των παιδιών μας από τα μαθήματά τους. Γνωρίζουμε ότι βραχυπρόθεσμα θα ζημιωθούν. Μακροπρόθεσμα είμαστε πεπεισμένοι για το θετικό όφελος της κίνησης μας αυτής ως προς την ορθή παιδεία και εκπαίδευσή τους.

Θεωρούμε ότι τα παιδιά μας έχουν το δικαίωμα ισότιμα όπως όλα τα παιδιά της Ελληνικής επικράτειας, να διδάσκονται τα βιβλία του Δημοσίου. Έχουν το δικαίωμα να κατέχουν βιβλία ιστορίας και γεωγραφίας. Δεν θα επιτρέψουμε την υπερτίμηση ή την υποτίμηση της νοημοσύνης τους. Θα ήταν σοφό ένα πρόγραμμα ανεπίκαιρο, ελλιπές, δυσχερές ως προς την εφαρμογή του, να αποσυρθεί άμεσα από τα έδρα των αιθουσών μας.