Εκβιάζει την Ευρώπη ο Ερντογάν. Θέλει μερίδιο από τον ορυκτό πλούτο της Μεσογείου, θέλει στήριξη υπέρ των Αζέρων, βίζα, και “τερμπιέ” στον “ταραξία” Ελλάδα – Χτυπάει το σαμάρι για να πονέσει ο γάιδαρος

Ωμά και ξεκάθαρα έθεσε τον εκβιασμό του προς την Ευρώπη ο δικτάτορας Ερντογάν συνομιλώντας με τον  πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σαρλ Μισέλ.

  • Ζήτησε τη διεξαγωγή Διεθνούς Διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο. Με τη Διάσκεψη αυτή η Τουρκία επιδιώκει να κατοχυρώσει τη θέση της στην ενεργειακή εξίσωση της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι «για να μπορεί να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο που πρότεινε η Τουρκία, αναμένουν απτά βήματα από την Ευρώπη».
  • Ζήτησε πρόοδο στο ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας προς τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ΕΕ έναντι της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό.
  • Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει συνεκτική πολιτική όσον αφορά την προάσπιση της «εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν», καθώς, όπως είπε, τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης έπειτα από τις επιθέσεις της Αρμενίας αρχικά στην περιοχή Τοβούζ και στην πόλη Γκάντζα, περιοχές που βρίσκονται πάνω στη διαδρομή των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι «παρά την προσέγγιση καλής πρόθεσης από την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».