ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΜΠΟΡΕΙ. ΘΕΛΕΙ;

Από την επίσκεψη του Ιπποκράτη Καμαρίδη στην έκθεση  στο γήπεδο του ΑΟΞ θα κρατήσουμε από την δέσμευση του  αυτό που είπε στους εκθέτες – παραγωγούς από την Σταυρούπολη όπου ως γνωστόν τα μήλα και οι πατάτες είναι άριστης ποιότητας. Ο Ιπποκράτης Καμαρίδηςς δεσμεύθηκε ότι θα μιλήσει σε Ιταλούς επιχειρηματίες και είναι γνωστό ότι εκεί έχει δεσμούς. Η δική μας η απορία είναι: Οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι της Ξάνθης, καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, τελευταία μάλιστα είχαμε θεματικό αντιπεριφερειάρχη για τα αγροτικά από την Σταυρούπολη… Αλήθεια όλοι αυτοί οι ταγοί, δεν θα μπορούσαν μέσω των επαφών τους με τους άλλους δήμους και Αντιπεριφέρειες της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού να στηρίξουν τους παραγωγούς των άριστων και ποιοτικών προϊόντων; Σαφώς και δεν έχουμε την ελπίδα οι αυτοδιοικητικοί μας να τα παρατήσουν όλα και να τρέχουν δεξιέ και αριστερά για να προωθήσουν τα μήλα, τις πατάτες της Σταυρούπολης, τα ζυμαρικά του Σουνίου, το λάδι του Πόρτο Λάγος και δεκάδων άλλων αγροτικών επιχειρήσεων της Ξάνθης αλλά μέσω των επαφών τους, μπορούν να στήσουν μία γέφυρα επικοινωνίας των Ξανθιωτών παραγωγών με τους επαγγελματίες ή τα όργανα ανάπτυξης των δήμων και των Αντιριφερειών της Ελλάδος.

Ρομαντικό θα πείτε αλλά κάπως έτσι γίνονται οι δουλειές και προκόβει ο τόπος.

Ο παραγωγός σίγουρα πρέπει να κάνει τις επαφές του για να προωθήσει τα προϊόντα του ο ίδιος, όμως ο χρόνος του είναι ελάχιστος και η πρόσληψη μάνατζερ είναι δαπανηρή για μία μέση και μικρή επιχείρηση… τα αυτοδιοικητικά όργανα όμως χωρίς επιπλέον κόστος και χρόνο μπορούν να στηρίξουν τους ντόπιους παραγωγούς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων που  λειτούργησε στο χώρο του γηπέδου του ΑΟΞ, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, επισκέφθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης μαζί με μέλη του συνδυασμού του συνομιλώντας με τους εκθέτες της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης..

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με τους παραγωγούς της Σταυρούπολης, ο κος Καμαρίδης άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Προβλήματα που όμως ήταν γνωστά για τον ίδιο αφού επισκέπτεται σε τακτικότατα χρονικά διαστήματα την περιοχή, έχοντας συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους.

Ο ίδιος μάλιστα δεσμεύθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια προώθησης όλων αυτών των προϊόντων στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, όπου διατηρεί άριστες σχέσεις και δεσμούς με γνωστούς εμπόρους- εισαγωγείς της συγκεκριμένης χώρας.