Τοπικά προϊόντα, γεύσεις και αρώματα της θρακικής γης στον Δήμο Ξάνθης

Με αθρόα συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας, που τιτλοφορείται «Γεύσεις και Αρώματα της Θρακικής Γης» και συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ξάνθης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, με τη στήριξη του Δήμου Ξάνθης.

Για τρεις ημέρες, δεκάδες τοπικοί παραγωγοί και εκθέτες, με πάνω από 800 προϊόντα της περιοχής, πρωταγωνιστούν σε αυτό το ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με στόχο την προβολή και ανάδειξη των προϊόντων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Στηρίζοντας την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και προβάλλοντας τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής ο Δήμος Ξάνθης επιδιώκει, με αφορμή και εφαλτήριο τις «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης», τη διασύνδεση του αγροτικού/παραγωγικού τομέα με το τουριστικό προϊόν και την παράλληλη προώθηση των προϊόντων.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την πληθώρα των τοπικών προϊόντων της θρακικής γης και εξήρε τη δημιουργική έκφραση των 60 και πλέον παραγωγών και επιχειρηματιών, οι οποίοι βιώνουν τις σφοδρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. «Κατανοούμε τον κοπιώδη αγώνα του παραγωγού, το μεράκι και τον μόχθο του και για αυτό τον λόγο πρέπει να τον στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, προσθέτοντας ότι «η έκθεση τη δεδομένη χρονική συγκυρία, σε παράλληλο χρόνο με τις “Γιορτές Παλιάς Ξάνθης” έρχεται να καλύψει την αναγκαιότητα προβολής των τοπικών προϊόντων ακόμη και σε αγορές εκτός δήμου».

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης εκατοντάδες επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερά της, προκειμένου να γνωρίσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς αγνά τοπικά προϊόντα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 και είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.