Η παιδική χαρά, ο τραυματισμός ενός παιδιού και η πληγωμένη αξιοπιστία του δήμου Ξάνθης

Σίγουρα το να συμβεί ένα ατύχημα σε μια παιδική χαρά και μάλιστα πιστοποιημένη δεν είναι ότι καλλίτερο για μία δημοτική αρχή, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν το γόητρο του δήμου Ξάνθης έχει τρωθεί από κακό χειρισμό στο θέμα της συγκεκριμένης παιδικής χαράς η οποία «πιστοποιήθηκε» δύο φορές με την αλλαγή του νόμου και τις αστοχίες του δήμου. Έναν δήμο ο οποίος προσπαθεί  ασθμαίνοντας να ανταποκριθεί με δεδομένο ότι τα παιδιά της Ξάνθης στερούνται παιδικές χαρές και χώρους δημιουργικότητας με βάση το παιγνίδι.

Το θέμα όπως ήταν φυσικό, έφτασε να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Ηλιάδη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αφού ο τραυματισμός ενός μικρού παιδιού είναι από μόνος του ένα θέμα προς συζήτηση και φυσικά, ανεξάρτητα αν την κύρια ευθύνη έχει ο φορέας που έδωσε την πιστοποίηση, οι ευθύνες όμως του ελέγχου και της παραλαβής του έργου είναι του δήμου Ξάνθης και αν θέλετε, για να φύγουμε από το τυπικό μέρος και να δεχτούμε ότι την ευθύνη την έχει η εταιρεία που πιστοποίησε την παιδική χαρά … τα μάτια της δημοτικής αρχής που ήταν; Δεν είδαν οι τεχνικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι κάτι δεν πάει καλά;

Ακριβώς αυτό πονάει την Ξάνθη. Ότι οι υπεύθυνοι του δήμου χωρίς την παραμικρή ευαισθησία, και ελέω πολιτικής σκοπιμότητας,  έδωσαν για χρήση μία παιδική χαρά που δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί με ασφάλεια τα παιδιά των Ξανθιωτών.

Αυτό ομολογουμένως, κατά την άποψη των Ξανθιωτών πονάει. «Τα δικά μας παιδιά είναι και δικά τους λένε με παράπονο». Αυτή είναι η αλήθεια και πονάει. Τα υπόλοιπα είναι πολιτικά «τερτίπια» και προσπάθεια προστασίας και αποφυγής των όποιων ευθυνών.

Σε συγκεχυμένες πληροφορίες απέδωσε, για τα αργά αντανακλαστικά,  ο δήμαρχος Ξάνθης σχετικά με το ατύχημα που έγινε στην πιστοποιημένη παιδική χαρά, που η πόρτα έπεσε και καταπλάκωσε ένα παιδί.

Συγκεχυμένες πληροφορίες ως προς το πέσιμο της πόρτας και όλα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα είπε. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος είχε συμβεί και άλλο ατύχημα εκείνη την ημέρα και οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες. Αφορμή για την απάντηση του δημάρχου στάθηκε η δήλωση του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη που φαίνετε να δήλωσε «ότι δεν έπεσε η μεταλλική βαριά πόρτα πάνω σε παιδί».

Το ερώτημα τέθηκε από την «Κοινωνία Δημοτών» και από τους «Πολίτες για την Ξάνθη».

Για να ακουστεί από τον δήμαρχο η φράσει που έλεγε ότι διατάχθηκε ΕΔΕ και για να συμπληρώσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ότι το παιδί είναι καλά.

Μπορεί το παιδί να μην πληγώθηκε βαριά και να είναι καλά στην υγεία του, ουδείς όμως γνωρίζει αν η αξιοπιστία της δημοτικής αρχής που πληγώθηκε βάναυσα λόγω του ατυχήματος, θα ανακάμψει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

edf

edf

edf