Η ΠΙΚΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ…

Περίεργο το σχόλιο του Δάμωνα Δαμιανού-αρθρογράφου της προξενόφρονης εφημερίδας Γκιουντέμ. Αν δεν το ξέρει να τον ενημερώσουμε πως αυτά λέγονται ¨μέτρα τάξης¨. Για παράδειγμα και οι σύλλογοι των ομάδων είναι νόμιμοι αλλά η αστυνομία (με κόστος τραυματισμών πολλές φορές)  παίρνει μέτρα που διασφαλίζουν πως δεν θα έρθουν σε ¨επαφή¨ μεταξύ τους. Άρα τι εξυπηρετεί το ειρωνικό σχόλιο; Ή δεν ξέρει πως είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν προπηλακισμοί και απειλές ;  Μήπως έπρεπε να χυθεί αίμα για να αντιληφθεί τον κίνδυνο;

Να σημειώσουμε πως το σχόλιο του αναπαρήχθη και από τον αρθρoγράφο της Μιλλέτ – Ραμαδάν Μολλά. Μάλιστα όταν ένας αναγνώστης ρωτά τον Μολλά ¨γιατί η αστυνομία εμποδίζει;¨, αυτός απάντησε γράφοντας πως  ¨Το παρακράτος στήριξε την πίστη των αλεβιτών-μπεκτασήδων στην περιοχή όπου γίνεται η εκδήλωση, για να διαιρέσει και να διασπάσει τους αδερφούς μας¨ !

Το μόνο παρακράτος που υπάρχει στην ελληνική Θράκη είναι το τουρκικό. Αλλά για το τουρκικό παρακράτος, οι δύο παραπάνω δεν λένε ποτέ τίποτε.

TOYRKIKANEA