Γερμανία: Μη αποδεκτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της ΕΕ» καταδικάζοντας τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας

ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Αν μη τι άλλο στους Έλληνες πατριώτες η δήλωση του Πρωθυπουργού της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς τους προκαλεί έκπληξη γιατί ποτέ η συγκεκριμένη χώρα δεν έκρυψε την Τουρκολαγνεία της σε βαθμό παρεξήγησης και φυσικά το ερώτημα που προκύπτει είναι: Πόσο άλλαξαν τα συμφέροντα της Γερμανίας;

Γιατί ξαφνικά αγάπησε η Γερμανία την Ελλάδα;

Τι πουλήσαμε ως Χώρα για να αποκτήσουμε την εύνοια της Γερμανίας;

Τα υποβρύχια «φονιάδες» όμως τα δίνει στην Τουρκία.

Εξαγωγή πολεμικού υλικού στον Ερντογάν εξακολουθεί να κάνει.

Μήπως πρέπει ο Πρωθυπουργός και η διπλωματία της Ελλάδος πρέπει να είναι πιο προσεκτική με την συγκεκριμένη Χώρα;

Αναφέρει ποιο συγκεκριμένα η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

Μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, η γερμανική κυβέρνηση, δια στόματος του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπρόσωπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, καταδίκασε τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών:

 

Η Γερμανία ήδη κατά το παρελθόν υποστήριξε ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να λυθούν με διάλογο εμπιστοσύνης και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Παραμένουμε βεβαίως πρόθυμοι να το στηρίξουμε αυτό, εφόσον θεωρείται επωφελές από τους εμπλεκόμενους.

Αλλά θέλω να καταστήσω σαφές ότι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της ΕΕ δεν μπορεί για εμάς να γίνει ανεκτή. Τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω συνομιλιών και όχι με κλιμάκωση της έντασης.

Η τοποθέτηση αυτή συνιστά σαφή απομάκρυνση από τη ρητορική των ίσων αποστάσεων ζήτημα που έθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γερμανό ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους  στο περιθώριο του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.