Λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση από τον συγγραφέα Αθανάσιο Τσακνάκη και αφορά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση: Με ιδιαίτερη χαρά σάς προσκαλώ στην δημόσια παρουσίαση τού νέου βιβλίου μου “Ιμερτά Μυθαναγνώσματα” (21 διηγήματα εμπνευσμένα από την Ελληνική Μυθολογία – Εκδόσεις Περιοδικού “Ενδοχώρα”), η οποία θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, στις 18:00, στο Αναψυκτήριο “Μπαχάμες”, στην Στοά Μπαχτσετζή (είσοδος επί της Μιχαήλ Καραολή 18) στην Ξάνθη.

 
Η παρουσία σας θα με τιμήσει.

 
Ευχαριστώ πολύ.
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ

Τα «Ιμερτά Μυθαναγνώσματα» είναι μία πρωτότυπη, ευχάριστη και διδακτική λογοτεχνική ανάπλαση, ενίοτε και κατάλληλη συμπλήρωση, αρχαίων ελληνικών μύθων. Το βιβλίο αποτελείται από 21 ευσύνοπτα αναγνώσματα. Στην κεντρική θέση, υπό τον αριθμό 11, κυριαρχεί ο μύθος τής νύμφης Ξάνθης και τού ποταμού Κόσυνθου. Μέσω των τεχνικών τής μυθανάπλασης και τής μυθοπλασίας η πόλη τής Ξάνθης εντάσσεται δυναμικά και πρωταγωνιστικά – γιά πρώτη φορά στην νεώτερη Ιστορία της – στο πλούσιο και γόνιμο περιβάλλον τής πάντοτε επίκαιρης Ελληνικής Μυθολογίας. Η έκδοση, η οποία πραγματοποιήθηκε από το τριακονταετές θρακικό περιοδικό «Ενδοχώρα», απευθύνεται κυρίως σε παιδιά τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά φιλοδοξεί να ανταποκριθεί πλήρως και στις μυθολογικές αναζητήσεις ενηλίκων αναγνωστών.

Ο Αθανάσιος Τσακνάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στα 1971, και διαμένει μόνιμα στην Ξάνθη κατά τα τελευταία 11 έτη. Είναι πτυχιούχος τής Φιλοσοφικής και τής Θεολογικής Σχολής τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επί 25 έτη εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής νεολατινικών γλωσσών, μεταφραστής και κειμενογράφος. Περισσότερα από 60 βιβλία του – πρωτότυπες μελέτες, ανθολογήσεις, μεταφράσεις αρχαιοελληνικής, ισπανικής, ιταλικής και πορτογαλικής γραμματείας – κυκλοφορούν από διάφορους εκδοτικούς οίκους τής Ελλάδας. Άρθρα του δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.