Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι τοπική, περιφερειακή και Εθνική ηγεσία της Χώρας, αδυνατεί να προπορευθεί των γεγονότων, να προβλέψει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αποφάσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τις ζωές των πολιτών και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η “Κλιματική Αλλαγή”, έπιασε στον ύπνο όλους όσους έχουν την ευθύνη να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

Το ερώτημα γιατί οι πολίτες ψηφίζουν ανίκανους κυβερνήτες σαφώς και χρίζει διερεύνησης.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στην Καβάλα με τα προβλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Στα όριά τους οι κάτοικοι από την αλλαγή του σκηνικού…

Επί ποδός οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή βροχή στην Καβάλα. Από το Περιγιάλι ως το Χαλκερό υπάρχουν πολλά προβλήματα μέσα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις. Πολίτες διαμαρτύρονται ότι από το ρέμα δίπλα στο Τεχνικό λύκειο πέφτουν λύματα στη θάλασσα.

Συγκεντρώθηκαν πολλά νερά στον περιβάλλοντα χώρο του «Ανθή Καραγιάννη». Γεμάτος λάσπες ο δρόμος δίπλα στα κοιμητήρια. Οι εικόνες από τους πλημμυρισμένους τάφους είναι ανατριχιαστικές.

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης κατολισθήσεις στην παλιά εθνική οδό προς Ξάνθη. Στο Χαλκερό, το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο σημείο που γίνονται έργα για τον ΤΑΡ. Εκεί βρίσκεται τόσο ο Δήμος Καβάλας όσο και η ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία δέχτηκε 120 κλήσεις που αφορούν αντλήσεις υδάτων στη Χρυσούπολη ενώ στην περιοχή κινητοποιήθηκαν εννέα οχήματα με 18 πυροσβέστες.

Πηγή: proininews.gr