Με ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, ενημερώνει  ότι η γέφυρα των Κιμμερίων είναι κλειστή λόγω έργων για την προστασία της κοίτης του ρέματος λόγω βροχόπτωσης, υποβάλλοντας έτσι τους Ξανθιώτες σε μία απίστευτη ταλαιπωρία, αφού για να διανύσουν μία απόσταση 50 μέτρων, με το αυτοκίνητό τους, πρέπει να υποβληθούν στην βάσανο των 15 -20 χιλιομέτρων (μέσω Πηγαδίων) για να βρεθούν στην … απέναντι πλευρά της γέφυρας.

Ο Ξανθιώτης που πληρώνει φόρους για να συντηρείτε το κράτος και οι εκπρόσωποι του, είναι υποχρεωμένος για μία ακόμη φορά να αποδεχτεί μία εις βάρος του κατάσταση αγόγγυστα, συνεχίζοντας να πληρώνει το μάρμαρο για μία ακόμη φορά, επειδή  όλα αυτά τα χρόνια, η Αντιπεριφέρεια, ο δήμος της Ξάνθης και ειδικότερα οι τοπικοί εκπρόσωποι των πολιτών, γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά σφυρίζουν «αδιάφορα».  Οι τοπικοί άρχοντες, γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα, χείμαρρος των Κιμερίων, γιατί μόλις πριν από μερικά χρόνια η πεζογέφυρα του εν λόγω χειμάρρου στα Κιμέρια, «μπατάρισε» λόγω των ορμητικών νερών και φυσικά έμεινε «μπαταρισμένη» γιατί ο δήμος ρίχνει τις ευθύνες στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και η Αντιπεριφέρεια στον δήμο.

Δυστυχώς οι δύο θεσμοί στην Ξάνθη, όχι μόνο δεν έλυσαν εδώ και χρόνια το πρόβλημα της «μπαταρισμένης» γέφυρας, άφησαν το κακό να μεγαλώσει, αφού με τις βροχές των ημερών που διανύουμε, έπαθε ζημιές και οι κοίτη του ποταμού με αποτέλεσμα η αναμενόμενη ζημιά να οδηγήσει την Αντιπεριφέρεια στην απόφαση να κλείσει την γέφυρα και να ταλαιπωρεί τους Ξανθιώτες.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί τώρα και όχι νωρίτερα.

Δηλαδή μία υποχρέωση προς τους πολίτες από την Αντιπεριφέρεια δεν πραγματοποιήθηκε στην λογική του «προλαμβάνειν».

Η Αντιπεριφέρεια και ο δήμος, -που έχει την ευθύνη μέσω των τοπικών οργάνων τους να ενημερώσουν τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέριας –  η οποίες έχει την υποχρέωση με παρεμβάσεις και έργα να προστατεύσει με κάθε τρόπο την ζωή και τις περιουσίες των πολιτών, παρεμβαίνοντας ακόμη και προληπτικά και κυρίως  πριν γίνει το κακό. Άρα, αυτό που τώρα γίνεται στην κοίτη του Κοσύνθου, έπρεπε να είχε προβλεφθεί.  Αν αυτό δεν είναι δείγμα αντιμετώπισης των Ξανθιωτών, ως πολίτες Μπανανίας, τότε τι είναι; Οι υπεύθυνοι εν κατακλείδι, κινήθηκαν στην λογική απευθυνόμενοι στους κατοίκους της «Μπανανίας» – τους Ξανθιώτες – λέγοντας ότι «αφού δεν μεριμνήσαμε εμείς για σας, ταλαιπωρηθείτε».

Το ερώτημα πλέον είναι: Ποιος θα αποζημιώσει τον πολίτη για τα επιπλέον χιλιόμετρα, την συντήρηση του αυτοκινήτου, το χάσιμο χρόνου που «φορτώνεται»;

Και επιτέλους, ποιος θα «πληρώσει» για τον κίνδυνο που υποβάλλεται ο πολίτης αν «σπάσει» το ποτάμι, πνιγούν άνθρωποι και χαθούν περιουσίες;

Αλήθεια αυτές οι επισκευές δεν μπορούσαν να προβλεφθούν; Μην αρχίσουν το παραμύθι της Δούρου, ότι τάχα φταίει η κλιματική αλλαγή.

ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Εδώ πλέον πρέπει ο λαός των Κιμερίων και της Ξάνθης που χρησιμοποιεί αυτήν την διαδρομή για να πάει στην δουλειά και το σπίτι του, να αναζητήσει τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της καταστροφής στο περιβάλλων και των έργων υποδομών οι οποίοι πρέπει να κληθούν να καταβάλλουν από την τσέπη τους την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, είναι οι τοπικοί άρχοντες.

Ο πρόεδρος και οι τοπικοί σύμβουλοι της  Κοινότητας των Κιμερίων έχουν την αποκλειστική ευθύνη αυτής της ταλαιπωρίας των πολιτών γιατί δεν μερίμνησαν, δεν πίεσαν τον δήμο και την Αντιπεριφέρεια να λάβει προληπτικά μέτρα και να κάνει παρεμβάσεις. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι εκλεκτοί της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι είτε μπήκαν στο ψηφοδέλτιο των παρατάξεων του δήμου Ξάνθης για να «εξυπηρετήσουν» τις παρατάξεις ή ήθελαν την πολιτική τους ανέλιξη να ξεκινά από τα Κιμέρια, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους απέναντι στους συγχωριανούς τους.

Χωρίς κανένας να θέλει να βγάλει «λάδι» τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη και τον Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπυλο, την κύρια ευθύνη έχουν οι τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας Κιμερίων. Αυτοί φταίνε γιατί δεν ενημέρωσαν, δεν πίεσαν, δεν παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δεν κοινοποίησαν το θέμα.

Η πολιτική ευθύνη των επικεφαλής των παρατάξεων είναι ότι επέλεξαν τοπικούς συμβούλους για να τους «κουβαλήσουν» ψήφους και όχι για να δουλέψουν για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Επειδή αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες προστασίας της κοίτης και των βάθρων της γέφυρας στο χείμαρρο των Κιμμερίων και λόγω της ιδιαίτερα υψηλής στάθμης των υδάτων, επιβάλλεται η διακοπή κυκλοφορίας από την οδογέφυρα των Κιμμερίων.

Παρακαλούνται οι πολίτες να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές.

Από το Γραφείο Τύπου

Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης