Ενώ σε λίγες ημέρες θα επισκεφθεί την Θράκη ο αντίπαλος του Ερντογάν Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος με μία πρωτοφανή στις διεθνής ταχτικές συμπεριφορές –με τον τσαμπουκά του – θα κάνει προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή κάτι που καμμία Ευρωπαική Χώρα δεν επέτρεψε στον Ερντογάν,  ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κοτζιάς αντί να τον πετάξει έξω από την Χώρα μας γιατί ο ίδιος, ποιο ακραίος πολιτικός ακόμη και από τον Ερντογάν, δήλωσε ότι μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της Τουρκίας θα επιτεθεί σε 13 Ελληνικά νησιά, ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, εξακολουθεί σε δήλωση του να αποκαλεί τους Τούρκους, εχθρούς της χώρας μας,  «εταίρους» και όχι εχθρούς.

Επιτέλους κάποιος πρέπει να πει στον κ. Κοτζιά που παριστάνει τον Υπουργό Εξωτερικών ότι δεν είναι φίλος με καμία εχθρική χώρα, αλλά εκπροσωπεί και δουλεύει για τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Επιτέλους ο κ. Κοτζιάς πριν επιτρέψει με τις πολιτικές του επιλογές να ακρωτηριαστεί η Χώρα μας, πρέπει να καταλάβει τι σημαίνει η λέξη φιλία όταν απευθύνεται σε δηλωμένους εχθρούς της Ελλάδας. Τόσο ποια κυρίευσε το φοβικό σύνδρομο τον κ. Κοτζιά;

Ποιο συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς

 

«Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει διαφορετική πολιτική κουλτούρα από την Ελλάδα, αλλά είμαστε εταίροι και όχι εχθροί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

Ο κ. Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στο Βερολίνο, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Τούρκου πολίτη που πέρασε παράνομα τα σύνορα και για τον οποίον ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες και απελάθηκε, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν τρεις μήνες κράτησης χωρίς την παραμικρή δυνατότητα δικαστικής διαδικασίας.

«Είμαστε εταίροι, όχι εχθροί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και ανέφερε τις παραδοσιακές συνοριακές σχέσεις των δύο χωρών, στο πλαίσιο των οποίων επιλύονταν αντίστοιχα ζητήματα κατά το παρελθόν.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ακόμη ότι έχει κατ´επανάληψη ενημερώσει για το θέμα τους ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ επρόκειτο να συζητήσει την υπόθεση και με τον κ. Μάας κατά την διάρκεια του γεύματος εργασίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Με αφορμή την επίσκεψη του αντιπάλου του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ, στη Θράκη, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να προχωρήσει και σε ομιλία χωρίς άδεια, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος. “Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τη μεταφορά στη Θράκη της προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος και συνέχισε: “Δεν συμφωνούμε με την εξαγωγή τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων, εντάσεων και πόλωσης σε ελληνικό έδαφος και μεταξύ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος”. “Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, κατέληξε ο πρώην υπουργός.