Αρκετά είναι τα παράπονα που καταγράφονται από το Στρατιωτικό Προσωπικό του ΔΣΣ σε σχέση πάντοτε με την διαχείριση του έμψυχου και άψυχου υλικού.

Καταγράψαμε παράπονα σχετικά με τις αποσπάσεις του στρατιωτικού προσωπικού στο Στρατιωτικό Πρατήριο όπου υπηρετούν με διάφορα «τεχνάσματα» οι ίδιοι και οι ίδιοι με αποτέλεσμα να τους στερούνται οι μονάδες τους. Μια ποιο δίκαιη ανακύκλωση του αποσπασμένου προσωπικού θα ήταν ευχής έργον.

Επίσης όπως πληροφορηθήκαμε σε κάποιες μονάδες της Ξάνθης το στρατιωτικό προσωπικό «υποχρεώνεται» σε φίλους και γνωστούς για να προμηθευτούν αναλώσιμα υλικά όπως χρώματα για να συντηρήσουν και να βάψουν τα κύρια υλικά των Μονάδων.

Επίσης αναφέρθηκε ότι πλέον τα μόνα έσοδα των Μονάδων για τον παραπάνω σκοπό είναι από το ΚΨΜ,  όμως λόγο οικονομικής στενότητας, οι στρατεύσιμοι αδυνατούν να προμηθεύονται από τα ΚΨΜ των Μονάδων είδη, με αποτέλεσμα και τα έσοδα του να είναι μειωμένα.

Το χειρότερο όλων όμως, κάτι βέβαια που δεν στάθηκε δυνατόν να διασταυρώσουμε είναι ότι διοικητής Μονάδος του ΔΣΣ υποχρέωσε στρατιώτες να μην βγούνε στην έξοδο τους για να γίνει κατανάλωση στο ΚΨΜ.

Υποθέταμε ότι αυτό το τελευταίο ειπώθηκε υπό τύπο αστεϊσμού.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Στρατηγός Διοικητής κ. Καμπάς δεν τα γνωρίζει όλα αυτά, άλλωστε είναι θέματα των διοικήσεων των Μονάδων, καλό είναι όμως, να δει το θέμα της κατανομής των κονδυλίων στις Μονάδες προκειμένου να προμηθεύονται τα αναλώσιμα χωρίς να υποχρεώνονται τα στελέχη σε εξωστρατιωτικούς παράγοντες και φυσικά να δει λίγο το θέμα της απόσπασης των στρατιωτικών σε διάφορες υπηρεσίες του Σώματος όπως το Στρατιωτικό Πρατήριο.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Καμπάς ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι ικανότατος, θα επιληφθεί και αυτών των θεμάτων προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η ίση  συμπεριφορά προς όλα τα στελέχη.