Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Συρίας κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

 Συνελήφθη χθες (2-5-2018) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο δράστη, συνεργό του 29χρονου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο διακινητές να οδηγούν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, με τα οποία, όπως προέκυψε, μετέβησαν σε παρέβρια αγροτική περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα, στην παραπάνω περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήματα στάσης στα οχήματα που οδηγούσαν οι δύο δράστες, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και οι δράστες τράπηκαν πεζή σε φυγή, σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο, ενώ ο έτερος διακινητής διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Σε κοντινή απόσταση, εντός του ποταμού, εντοπίσθηκαν τρεις βάρκες με τριάντα περίπου άτομα, που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την ελληνική όχθη, πλην όμως, μόλις οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία επέστρεψαν στο τούρκικο έδαφος.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων, καθόσον εντοπίσθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

 Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Συρίας κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

 Συνελήφθησαν χθες (1-5-2018) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με Ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβησαν σε παρέβρια αγροτική περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα, σε παρέβρια αγροτική περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, πλην όμως ο 16χρονος οδηγός του, δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε κοντινή απόσταση, εντός του ποταμού, εντοπίσθηκε μία βάρκα με δέκα περίπου άτομα, που επιχειρούσε να προσεγγίσει την ελληνική όχθη, πλην όμως, μόλις οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία επέστρεψαν στο τούρκικο έδαφος.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης και παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων, καθόσον αυτοί αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους και εντοπίσθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (2-5-2018) το πρωί, στην Εγνατία Οδό, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 32χρονος ημεδαπός και δύο 31χρονοι αλλοδαποί, ένας υπήκοος Πακιστάν και ένας υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκαεπτά  (17) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο και τον 31χρονο υπήκοο Πακιστάν, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο υπήκοος Αλβανίας, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στον κόμβο ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήματα στάσης στους οδηγούς των δύο οχημάτων, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του ανατολικού κόμβου Ξάνθης τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και οι τρεις διακινητές συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (2-5-2018) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή του Πέπλου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, ένας 28χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 24χρονος υπήκοος Τυνησίας, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε η παραπάνω βάρκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα ΣυνοριακήςΦύλαξης Φερών.