Στην Ξάνθη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πραγματοποίησε ομιλία στα στελέχη της ΝΔ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ

Ο κ. Χατζηδάκης στην εισήγηση του ανέφερε ότι μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης  απαιτείτε σοβαρότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από αυτήν αφού έχει σαν σημαία του το ψέμα και την δημαγωγία. Κάνει τους φτωχούς φτωχότερους για να τονίσει ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλλει 34 φόρους και μείωσε δύο.

Έκανε αναφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν πρώτο κόμμα την ΝΔ σημειώνοντας ότι δεν είναι αυτοσκοπός η διακυβέρνηση αλλά για να πάει ένα βήμα μπροστά η Ελλάδα. Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε αυτό που λέει ο αρχηγός του κόμματος κ. Μητσοτάκης σχετικά με την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και την μείωση των φόρων τμηματικά στις επιχειρήσεις οι οποίες όμως όπως σημείωσε μειώσεις φόρων θα συνοδεύονται από μειώσεις των δαπανών, τονίζοντας πώς η ΝΔ δεν μπαίνει σε δημαγωγικούς πειρασμούς.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε αναφορά στην αξιολόγηση και την μείωση της γραφειοκρατίας λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα ζητήσει από τους Εταίρους να της συμπεριφέρονται όπως την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει με καμιά κυβέρνηση της Ε.Ε. αφού προσπαθεί να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό με βαρεία φορολογία τονίζοντας ότι επί τέλους πρέπει η Χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα της.

Μιλώντας για τα ατοπήματα της κυβέρνησης χαρακτήρισε την πολιτική της «τζούφια» στην κοινωνική μέριμνα, την Novartis, τα Σκόπια σημειώνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κόμμα της ΝΔ δέκα ποσοστιαίων μονάδων για να κλείσει λέγοντας ότι απαιτείται κοινή λογική για την διακυβέρνηση της Χώρας.

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ανέφερε ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στο Δήμο Μύκης, Ξάνθης και ΕΒΕ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην συνάντηση του με τους βιομηχάνους της Ξάνθης.

Απαντώντας στα ερωτήματα της XanthiTimes.gr σχετικά με την συμπεριφορά της Τουρκίας ο κ. Χατζηδάκης αφού έστειλε το μήνυμα στην Τουρκία και την κάλεσε να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες σημειώνοντας ότι απαιτείται ήρεμη αποφασιστικότητα κρατώντας παράλληλα ανοιχτούς διαύλους με τις Βρυξέλες και την Αμερική και καυτηρίασε την συμπεριφορά της κυβέρνησης η οποία δεν προχώρησε σε μία αμυντική συμφωνία με την υπερδύναμη.

Καυτηρίασε την συμπεριφορά των δύο κυβερνητικών εταίρων στα Εθνικά θέματα και την αιχμαλωσία των δύο Στρατιωτικών από την πλευρά της Τουρκίας λέγοντας ότι είναι δύο κυβερνήσεις στην συσκευασία της μιας.

Στην ερώτηση της XanthiTimes.gr αν υπάρχει στον σχεδιασμό του κόμματος να ενισχυθεί η Θράκη λόγω του αθέμιτου φορολογικού ανταγωνισμού από τις όμορες ψώρες Τουρκία Βουλγαρία, ανέφερε ότι αυτό θα συζητηθεί με τους Εταίρους αλλά υπάρχει σκέψη, όπως σημείωσε να εξετασθεί διεξοδικά μαζί με το θέμα του παραεμπορίου.

Μιλώντας για την έξοδο της Χώρας από τα μνημόνια το χαρακτήρισε ότι είναι το μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης αφού το 4ο μνημόνιο, είναι εδώ είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους νέους» είπε απαντώντας σ ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή τις Ιταλικές εκλογές όπου οι νέοι εξέφρασαν την μη συμμετοχή τους.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ότι θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην παραγωγή του πλούτου και όχι στην μίζερη ανακατανομή του όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε να εξαπατήσουμε τους νέους. Πέτυχαν στην Ε.Ε. γιατί όχι και εδώ».

Ακολούθησε η εκδήλωση της ΝΔ με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΝΔ με την παρουσία των στελεχών και αυτοδιοικητικών της Ξάνθης.